Idag vänder vi hemåt igen efter en lång-weekend i Stockholm. Bara att faktiskt kunna åka på weekend till Stockholm igen liksom! Staden som varit centrum för covid-smittan i Sverige i ett och ett halvt år och som vi andra har kört omvägar runt under samma tidsrymd.

Nu med vaccin i kroppen känns Stockholm äntligen okej att besöka igen.

Travel News Market

Reseeventet Travel News Market körde i torsdags som vanligt i år igen efter uppehåll förra året och det var förstås en av anledningarna att vi kom ner just denna vecka.

Som tidigare år höll Travel News Market till på Stockholm Waterfront. Många destinationer var på plats och det var så inspirerande att träffa dem alla igen. Och härligt att känna att alla destinationer hade en tro på framtiden och på att det ska funka att resa igen framöver.

Stockholm Waterfront

Sri Lanka, Portugal, Italien, Schweiz, Danmark, Malta och Tunisien är några av de destinationer som vi träffade och hade inspirerande samtal om framtida resor med.

Grekland dukade upp flott buffé efter mässans slut.

På kvällen gick vi vidare för mingel på Sergel Hub och fick tillfälle att prata lite mer med våra resebloggarkollegor. Helena och Peter med  FreedomTravel och Christian som förutom Matochresebloggen.se även driver den strategiska digitalbyrån Boosty.se och Byraval.se som hjälper bolag att välja rätt digitala byrå.

Christian från Mat och Resebloggen Peter och Helena från FreedomTravel.

Umgänge med släkt

Ytterligare en anledning för oss att besöka Stockholm är att Christofers syster Karolina har flyttat hit för ett par månader sedan. Vi har besökt henne i hennes nya lägenhet vid Hornstull och även gått ut och ätit tillsammans, samt även en kväll med hela Christofers släkt; syskon, mamma och kusin.

Med Karolina på Indio Studios som är biograf och restaurang.

På lördagen dök plötsligt min syster med man upp som två gubben i lådan i Stockholm dessutom. Det blev en snabbt planerad träff på Fotografiska med dem. Mitt första besök där konstigt nog. Men det kan absolut bli fler.

Så fina utställningar på Fotografiska

Gammalt hederligt turistande

Förstås ville vi passa på med lite klassiskt turistande också. Ett nytt världsarv har det blivit, en känd byggnad och flera nya och gamla utsiktsplatser. Inlägg kommer.

4 Comments

  1. Låter kul med reseevent. Restaurangen på Fotografiska är underbar!

    • Gunilla Yourstone

      Vi kikade in i restaurangen, men åt inget där. När vi skulle gå hem blev vi lite fikasugna men då var det en jättekö!

  2. Roligt att ses!! Hoppas att det blir mer av sånt framöver!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *