Landade hemma i Umeå igen söndagkväll. Lätt möra efter en av de mest komplicerade, för att inte säga märkligaste hemresorna vi någonsin gjort (signerad Austrian Airlines). Misstänker att jag får tillfälle att återkomma till den i ett senare inlägg, men kan väl avslöja så mycket som att den innehöll ingredienser som borttappade trappor, uppblött bröd, Marie Antoinette och 100 Euro som fick vingar.

Vi är i alla fall supernöjda med resan och helt marinerade i mozzarellaost, för dyr kulglass, flörtande italienska kypare och parmaskinka. Till brädden fyllda av romantiska badbryggor, kastell och båtfärder. När vi kliver till sängs ikväll och sluter ögonen misstänker vi att gondoler, katolska nunnor och melonskivor i solnedgång kommer att dansa framför ögonen på oss ända in i sömnen.

Gardasjön och Venedig

Med på denna resa var vi, Gunilla och Christofer, och även Gunillas 14-åriga dotter Alva.

Att resa med tonåringar brukar ju vara ett ämne för sig, som fått mer än en luttrad förälder att himla med ögonen och önska vuxenvärld och egna ben och inkomst åt de forna telningarna.

Men vi måste verkligen säga att denna resa varit underbar på alla sätt. Vi tre har varit eniga i det mesta och dragit åt samma håll hela vägen. Inga sura miner, inget asocialt knappande på mobilen (jo för horder av asiatiska medresenärer förstås, men inte från vår tonårings sida), inga pinsamma föräldrar att skämmas för.

Gardasjön och Venedig
Sociala asiatiska familjen åker gondol för 800kr/halvtimme.

Vi har varit intresserade av samma utfärder, sevärdheter och samma pittoreska kloster insprängda i klippväggar. Vi har delat samma dyrkan av husgudarna Caprese och Bruschetta och därmed konstant kastat oss över varandras middagar och luncher. Och framför allt har vi delat samma sjuka humor. Vi har skrattat åt samma brittiska damer i för tunna klänningar och Maud Olofsson-trosor, vi har retats med och pikat vår GPS-Siri tills hon tappat tålamodet på oss och blivit lite vass i tonen, vi har uppfunnit de två tyska akrobaterna Knix und Knux och vi har gått på led i Venedig med huvorna uppfällda och händerna fromt knäppta och mässat med entoniga röster; ”Spirito Santo”, liksom bara för att memorera namnet på vår närmaste vattenbuss-station.

Gardasjön och Venedig
Venedig

Sista kvällen konfererade vi ihop oss om resans höjdpunkter och kom fram till följde 6, utan inbördes ordning.

Kryssningen på Gardasjön

Linbanan upp på berget Mont Baldo bakom Malcesine

Gondolfärden i Venedig

Den vackra staden Sirmione i södra Gardasjön

Det färgglada lilla samhället Burano utanför Venedig

Alla underbara italienska måltider och framför allt all antipasto framför solnedgångar och vågskvalp

Vi misstänker starkt att vi får tillfälle att återkomma till dem alla i tur och ordning under de kommande veckorna.

Gardasjön och Venedig; Burano
Burano
Gardasjön och Venedig: Malcesine
Castello di Malcesine

Gardasjön och Venedig: vi i Burano

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

20 Comments

 1. Jag ska ju till Venedig i augusti. Burano kanske vore något 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Burano är ett absolut måste! Det går vattenbuss dit på 45 minuter från norra kajen.
   Visste inte ens att detta lilla samhälle fanns förra gången jag var i Venedig, känns som det blivit känt på senare år via Instagram…

 2. Vilken fantastisk resa det låter som! Både resmål och sällskap.

  • Gunilla Yourstone

   Ja riktigt härligt!
   Och lite deprimerande att komma tillbaka till regn, 14 grader och jobb idag…

 3. Min dröm är Venedig!!!! Italien är så vackert! Har ”bara” varit i Rom och italienska alperna så finns mkt kvar att se!!! Kramar

  • Gunilla Yourstone

   Jag var till Venedig på en dagsutflykt för ca 20 år sedan, tyckte att det var fantastiskt och har alltid längtat tillbaka. Lite nervöst nu alltså, tänka om jag blev besviken? Men det var lika härligt och vackert andra gången också. Fast ännu fler turister…
   Italien är, om jag räknar rätt nu, det land som jag besökt flest gånger. Och fler lär det bli! 🙂

 4. Var gjorde ni er kryssning på Gardasjön? Vi tänker att det är finast att göra den i norra delen och tänkte ta bilden till Riva del Garda och kryssa till Malcesine och tillbaka igen till bilen.

  Just nu på tåget till Venedig!

  • Gunilla Yourstone

   Vi gjorde den från Malcesine och kryssade därifrån först till Limone och sedan till Riva del Garda och därifrån tillbaka till Malcesine.

 5. Susanne

  Hej!
  Önskar ett inlägg om prisläget i Venedig om du har möjlighet. Hotell, mat, sevärdigheter mm mm. Vore toppen 😃

 6. Alltså Burano. Vilken fantastisk liten ö! Min stackars sambo och son fick släpa mig därifrån, jag ville stannat kvar för alltid och bosätta mig i ett av de små rosa husen. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst var den härlig!? Jag trodde att de skulle vara några stycken färgglada hus, men det var ju hur många som helst.
   Köpte en riktigt snygg blus där också!

 7. Det låter som att ni haft en superfin resa! Ser fram emot att höra mer! Vi har själva varit vid Gardasjön tre somrar och i Venedig tre gånger. Ställen vi gillar alltså! Hälsningar från södra Polen!

  • Gunilla Yourstone

   Oj, ja det var ganska många besök faktiskt! Har ni provat de andra sjöarna också, Como, Lugano och Magiore? Har hört att de ska var ännu vackrare, fast Garda passade bättre ihop med Venedig om man inte vill köra så långt.

 8. Tack för tipsen. Precis bokat resa till Gardasjön och håller på spanar på aktiviteter. Ser fram emot kommande inlägg. Flyger till Bergamo och tänkte bo i Sirmionetrakten. Har bara 5 nätter på oss och både verona och Venedig finns med som önskemål förutom själva Sirmione och Mont Baldo. Mycket kommer att hänga på 17-åriga sonens önskemål. Hittade ni några favoritrestauranger kring Garda?

  • Gunilla Yourstone

   Det kommer massor med inlägg framöver om saker att göra, mysigaste byarna runt Gardasjön, restauranger (främst i Malcesine eftersom vi bodde där merparten av tiden). När åker ni?

  • Gunilla Yourstone

   Här bokade vi bord (nere vid vattnet) och åt middag i Sirmione. Fint läge!
   https://www.ristorantearcimboldo.com/?lang=en

   • Tack igen och tack för en trevlig blogg, alltid spännande att läsa om era resor. Garda blir det v33. Annars försöker jag besöka Europas alla huvudstäder, uppe i 27 stycken nu, men 20 kvar =)

    • Gunilla Yourstone

     Kul att du gillar bloggen!
     Jag räknade faktiskt mina Europa-huvudstäder i samband med att vi blev fast i Wien i helgen och fick det till 15.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *