Grand Old Budapest hotell. Om ni sett filmen och minns hur hotellet såg ut i i inledningsscenen.

En sekelskiftes-karamell som syns på håll. Från sjön förstås för alla Gardasjö-kryssare som närmar sig Malcesine sjövägen via bryggan vägg i vägg med hotellet. Men också från tornet i citadellet, framträder just vårt hotell som högre, resligare och mer utmärkande än de andra husen i den lilla staden.

Man anar en fornstor elegans från glansdagar som flytt.

På 70-talet lades linoleummattorna in. Och väggarna kläddes med mörka träfanerer. På 80-talet införskaffades de vita skinnsofforna i foajén och blå porr-belysning i frigolitvalven över sänggavlarna installerades. De blommiga överkasten införskaffades på 90-talet ihop med de röda dukarna och den gräsgröna altanmattan på balkonger och soldäck.

Någonstans där måste pengarna, lusten och inspirationen ha tagit slut.

Staden Malcesine vid Gardasjön västra kant är förstås fylld av turistfälle-restauranger. Men mestadels med den äran. När vi drivs till dem, av hunger, tidsbrist och regnskurar, möts vi av flirtande kypare som drar ut stolar, skojar, erbjuder Alva en martini och spelare kort med Christofers kreditkortsbunt. Serverar hyggliga och anständiga versioner av det italienska köket.

På Hotel Malcesine får vi inte några leenden från servitörerna under våra 4 dagar på plats. De lär sig inte ens känna igen oss. Receptionisten har ingen aning om öppettiderna för den berömda linbanan ovanför staden.

TUI har sina klisterlappar på dörren och en tysk reseledare i bländvit piké på plats i de vita skinnsofforna några timmar i veckan. Ett extra nyckelkort kostar 10 Euro extra.

Vårt rum ligger i slutet av korridoren, längst bort från vattnet men med närkontakt med sopbilen varje morgon klockan 6. Wi-FI, AC och Tripadvisors klistermärke är attribut som lyser med sin frånvaro.

Det som kunde ha varit Galle Face Hotel, Saltsjöbaden Grand Hotel eller New York Hilton har valt att lägga sig platt. Tappat lusten och inspirationen.

Läget, solaltanen och badbryggan är stora A.

Resten är orkeslös resignation i slutet av alfabetet.

Hotel Malcesine

Om du mot alla odds ändå vill boka detta hotell, hittar du det här.

 

Tags

6 Comments

 1. Nu vill jag se foton på blommiga överkast. Kul (fast kanske inte för dig) läsning!

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, har massor av bilder på den fula inredningen, inklusive blå porrbelysning i sängvalvet. Men vill inte besudla min vackra blogg med dem. 😉

 2. Man blir så lessen. Fast det kliar i fingrarna att köpa loss, fixa till och få tillbaka den forna glansen och lägga till dagens tekniska krav. Måste tillägga att jag ganska ofta får sånt kli i fingrarna och maken bara suckar och drar mig bort från mitt tilltänkta projekt.

  • Gunilla Yourstone

   Haha, ja det vore häftigt att få fixa till. Och säga upp all befintlig personal. Morr…

 3. Jag vill också se fler bilder ju, det skulle krydda det här inlägget riktigt bra! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *