Det har väl inte undgått någon att Arlanda har genomgått en stor ombyggnad de senaste åren. Med start under pandemin och pågående åren efteråt.
Helt ny säkerhetskontroll till terminal 5, en integrering av gamla terminal 4 i 5:an och ett nytt taxfree- och shoppingområde.
Swedavia sade i samband med renoveringen upp avtalen med samtliga restauranger på 5:an och nu när allt är klart är det en helt ny uppsättning av restauranger som öppnat i hela terminalen.
Vi äter ofta på Arlanda i samband med resor. Eftersom vi bor i Umeå har vi ofta långa väntetider på plats, på väg antingen ut i världen eller på väg hem. Och om vi väl äter vill vi gärna att det ska vara bra. Tidigare brukade vi ofta äta på Pontus in the Air, men nu är denna klassiker alltså borta.
På väg till Uzbekistan stämmer vi 4 reseskribenter som reser tillsammans från Stockholm, Christian på MatochReseBloggen och Helena och Peter på FREEDOMTravel och jag, träff innan på Arlanda för en sen lunch. Pontus Frithiofs nya restaurang på Arlanda, La Girafe Bistro känns som det givna valet.U
Vi får ett fönsterbord med utsikt ut över landningsbanan. Även om en byggnadsställning skymmer lite för dagen. Temat på maten är inspiration från gamla franska kolonier runt om i världen.
Vi tar för- och varmrätt, i mitt fall vietnamesiska vårrullar och Bouillabaisse. Samt ett vitt vin till det.
Riktigt god och snyggt presenterad mat, vi blir mycket nöjda och har på köpet fått en ny favoritrestaurang på Arlanda.
Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.