Hur väljer man hotell? Där ute i vida världen och hemma inte så långt bort? Läge, pris, standard är förstås parametrar som spelar in. Absolut, det är vi helt med på. Men när vi ser det där hotellet, med den där galna utsikten. Då kan vi sällan låta bli att boka.

Detta är de maffigaste utsikterna vi någonsin haft från våra hotellrum.

1. Afrikas största kanjon, Namibia

Utsikt över Afrikas vackraste kanjon, någon?
Ja det är möjligt att bo med denna grandiosa utsikt över Fish River Canyon i Namibia. Stora fönster, uteplats, utedusch och dessutom en säng som vid behov flyttas upp på taket, är alla garanter för grandios utsikt dygnet runt. Här bodde vi två nätter i augusti 2011, under min 40-årsresa. Och kände oss som Adam och Eva, utslängda ur paradiset när vi var tvungna att åka vidare.

Fish River Lodge heter hotellet.2. Halva grekiska övärlden

Vår hyrda väderkvarn Vaos Windmill på  den grekiska ön Milos slår nog nästan rekord i utsikt. Det kändes som att man såg halva den grekiska övärlden därifrån. Eller i alla fall hela Milos inlopp.3. Floden Chao Phraya och Wat Arun i Bangkok

I Bangkok hittade vi verkligen utsikternas utsikt på Arun Residence. Ett rum med en egen uteplats direkt mot (ja nästan på!) floden Chao Phraya rakt över från det berömda templet Wat Arun. Man såg till och med Wat Arun från sängen och kunde ligga på kvällarna och se hur templets belysning ändrade färg. Grönt, blått, rosa, lila, osv.

Sen att floden och alla dess båtar förde med sig en del oväsen också. Ja men det fick man bara ta.


4. Savanndjur i Kruger

Man kliver upp på morgonen, drar undan gardinerna. Eller ehm… tältduken och voala där står en giraff!

Svårslaget är ju bara förnamnet. nThambo Tree Camp heter stället.

5. Draculas slott i Transsylvanien

I byn Bran, nedanför det som brukar kallas Daculas slott, även om Dracula själv kanske inte ens satte sin fot där, finns det ett gäng pensionat. Ett av dem, Pension Ana Bran har ett rum med utsikt över själva slottet. Gissa vilka som lyckades knipa det rummet?

6. Soluppgång och infinitypool i Simonstown

Infinitypooler har man ju lite nu och då på hotellen. Men sällan så att man kan ligga kvar i sängen och se dem. På Residence William French i Simonstown, Sydafrika var detta möjligt.


7. Fiskarna i Burma

På Ngapali beach i Burma bodde vi direkt vid stranden på Hotel ACE. Varje morgon hade vi första parketts position för att se när alla fiskebåtarna kom in efter 12 timmar till havs. Hur fisken lastades av och alla i byn hjälpte till. Kungligt.

8. Högakustenbron

Hotellet som faktiskt gav oss hela iden till det här inlägget ligger bara 2 timmar hemifrån. På Björkuddens Hotell vid Höga kusten har alla hotellrum (typ tror vi) en fantastik utsikt över den mäktiga Högakustenbron.

9. Vattenfallet i Lauterbrunnen

Dalen där den kända schweiziska orten Lauterbrunnen ligger är känd för sina vattenfall, 72 stycken till antalet. Något kan man åka linbana bredvid, några befinner sig i grottor. Och ytterligare ett ligger mer eller mindre mitt i byn. Så klart bokade vi rum med utsikt över detta vattenfall. Om du också älskar vattenfall kan du boka Chalet Rosa B&B här.

10. Typ hela Bangkok

Från vår 3-rums svit (uppgradering!) på Tower Club at Lebua i Bangkok hade vi utsikt över typ hela stan. Från 80:e våningen ca.

11 Regnbågen på Madeira

På Madeira hade vi magnifik utsikt över himlen och havet från hotell Roca Mar. Vilka allt som oftast bjöd på de mest underbara regnbågar. Och ett och annat kryssningsfartyg.

Sjysst utsikt från balkongen på Madeira

12. Inlandsbanan

Från vardagsrummet i vår stuga hos Arctic Colors i Porjus har vi utsikt över solnedgången och en sjö. Trevligt, men inte jättemärkvärdigt. Men framför den ett järnvägsspår. Och där puffar ju Inlandsbanan fram. En knallröd retroskapelse till rälsbuss som förgyller vår vistelse flera gånger om dagen.

Läs också: Inlandsbanan – Tåget som aldrig kom, en helt vanlig lördagskväll som resebloggare och att se sig själv genom någon annans förvånde blick

Och efter att denna sommar är klar finns det risk att vi får öka ut listan med nummer 13 också. Vi har nämligen den mest galna utsikt bokad och klar. Mer säger vi inte.

Missa inga inlägg, glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Tags

7 Comments

  1. Åh vilket roligt inlägg att läsa 😍😍

    • Gunilla Yourstone

      Ja, visst är det roligt med maffiga utsikter!? Kul att du gillar inlägget! 🙂

  2. Ja, Chao Phraya var verkligen högljudd men det hade sin charm också kan jag tycka. Bodde precis bredvid när jag var där i höstas och visst, det var ingen mysig och tyst lounge-miljö direkt där vid poolen eller frukostbordet. Men ändå. Det kom ändå att bidra till BKK:s intensitet på något sätt.

    Kul inlägg! En av de bättre utsikterna jag har haft var Hotel Football precis vid Old Trafford i Manchester. 😉

  3. Men åh så fantastiskt inlägg! Utsikten över vattenfallet och Daculas slott blev jag lite extra avundsjuk på av någon anledning 😉

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *