Idag kan vi berätta om ännu fler bokade resor framöver.

Köpenhamn i advent

Först ska jag och min son åka på tumanhand till Köpenhamn en sväng. Fokus blir julmarknader och julstämning samt bara att göra något tillsammans.

© Rolands Varsbergs

Karibisk öluff

Yes det är sant, vi har faktiskt, faktiskt bokat en resa i vinter! Efter tips från en läsare faktiskt.

Inte blev det någon safe paketresa eller annat som vi hotat med utan en äkta dare-devil-resa i sann boka-eget-stil som om corona-pandemin aldrig funnits. Så får vi se om det straffar sig eller ej.

Egentligen är ju detta en resa för att fira 10-årig bröllopsdag, men som det nu blev åker vi i slutet på januari (bröllopsdagen är egentligen den 20:e januari) och är borta två veckor.

Vi reser ut till den franska kolonin Guadeloupe och tillbaka från den lika franska kolonin Martinique. Däremellan ska vi besöka ön Dominica som är ett självständigt land, om än mycket litet. På Dominica finns massor av häftig natur, bland annat en kokande sjö. Dessutom Karibiens enda långdistansvandringled, The Waitukubuli National Trail, som vi tänkte gå några etapper av.

5 olika boenden på dessa öar är uppbokade i avbokningsbart skick. Väldigt olika stil och lite varierande prisklass. Bland annat en trädkoja i äkta Robinson-anda.

Oj vad vi längtar nu, jag menar vad kan gå fel med allt det här?

6 Comments

 1. Carina

  Vi pratade precis här hemma om att resa runt i Karibien så det blir ju extra spännande att följa er resa och få en massa tips!

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi ser fram emot Karibien galet mycket nu! Det är nästa obruten mark för oss och ska bli så spännande. 🙂

 2. Men så häftigt, vilken läcker resa det kommer att bli, kommer följa er när det blir det dags. Se till att skaffa AirTag tills dess hihihi. Det har vi gjort nu och dom kommer att testas snart.
  Julmarknad är inte så tokigt det heller, vi har också det inplanerat.

  • Gunilla Yourstone

   Ja till denna resa bara måste det bli Airtags. Då kan man åtminstone följa eländet med försvunna väskor på distans. 🙂

 3. Gud vad kul att ni tog Guadeloupe och Dominica. Ska bli superkul att höra hur det är nu och om det förändrats. Det kommer gå kanon . Ha ha jag var där med min exman innan det här m internet och mobiler var helt etablerat och vi hade första natten i huvudstaden Guadeloupe bokad (som vi vägrar förbetalda för vågade inte skicka kortnummer på mail ). För övrigt visste vi typ inget förutom en viss strand vi ville inte till. Men gick ju hur bra som helst . Fast tänker lite nostalgisk på hur obekymrad man var då. Man bara körde. Nu är det förbokning, kontrollbehov, mediciner bla bla . Ja ja så är livet. Jag hoppas och tror att att ni kommer gilla öarna!

  • Gunilla Yourstone

   Åh det har säkert förändrats massor. Särskilt Guadeloupe som verkar mer exploaterat.
   Det kommer nog att bli kanonbra! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *