Att vi stormtrivdes i Moseldalen har vi ju inte direkt gjort någon hemlighet av. Skönheten, lugnet, den där känslan som inte går att ta på, än mindre beskriva. Om att känna sig hemma på en plats, självklar.

Många som besöker Moseldalen bor i Cochem, den största och mest kända orten mitt i Moseldalen så att säga. Att här finns en praktfull och mycket fotogenique borg som vakar över staden ovan ifrån en kulle, gör förstås inte saken sämre. (och åtminstone amerikanerna vilda av upphetsning)

Själva vill vi slå ett slag för att bo i någon av de mindre byarna i stället.

mysiga hotell i Moseldalen
Ediger-Eller

Vi bodde i lugna, vackra Eller, i kombobyn Ediger-Eller. Här har man en järnvägsstation som underlättar logistiken, bara en station in till Cochem om man ändå känner att man ju vill se stan.

Mer än 10 vingårdar bara i vår by. Med den fördelen att det är samme man som sköter vinrankorna, skördar druvorna och tillverkar vinet, som häller upp ditt vin i glasen. Allt är oerhört lokalt, småskaligt och unikt.

Läs också: Vinprovning i Moseldalen – vi besöker en vingård i Ediger-Eller

Så vitt vi kunde bedöma befann vi oss mitt i det allra vackraste området av Moseldalen här och vandringarna precis utan för dörren, var helt fantastiska.

Vi bodde på Haus Moselliebe, ett lite hotell med 7 rum och en mycket personlig service. Vi fick många fina tips om vart vi skulle bege oss och vad vi borde se om dagarna.

mysiga hotell i Moseldalen
Vårt mysiga hotell i Moseldalen

På kvällarna satt vi på vår balkong med utsikt över Mosel med dess båtar. Såg en och annat kanot, SUP-bräda och svan glida förbi också medan skymningen långsamt sänkte sig.

mysiga hotell i Moseldalen

Till det ett välkylt vin som hotellägarnas endast 19-åriga son själv gjort på sin egen lilla vingård i Neef, några kilometer bort. Läs mer om STEFS vingård här.

mysiga hotell i Moseldalen

Här hittar du Haus Moselliebe.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Ser ut att vara ett toppenläge! Blir nyfiken på insidan, så tar mig deras hemsida för att kika in lite mer noggrant. Tack för tipset!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *