Jag (och nu är det Christofer som skriver) ger min 15-åriga dotter en resa till Manhattan i födelsedagspresent. Vi åker i början av oktober. Jag har ju själv varit på Manhattan 8 år tidigare och vet vad jag vill visa henne, men frågan är: Vill hon se samma saker och vad kommer hon tycka?

Här kommer vår gemensamma lista på det som vi tycker är de bästa sakerna att göra i New York, pappa och tonårsdotter tillsammans.

New York med tonåring

Det enorma utbudet

När det gäller mat och shopping är det svårt att slå New York. Vi spenderar ett antal timmar i olika affärer. Hannah uttrycker det så här: ”Hemma i affären finns det 5 tröjor att välja mellan och man väljer den minst fula, här finns det typ 32 våningar med kläder på samma ställe”. Det är lätt att gå vilse inne på Macy’s.

New York med tonåring

Times Square

Att besöka Times Square på kvällen var fantastiskt med allt ljus. Coolare än så blir det inte.

New York med tonåring

Ground Zero

Hela området vid Ground Zero är nu en minnesplats. Där de två skraporna stod finns nu minnesmonument i form av två ”pooler”. Att se alla namnen på de omkomna runt dessa pooler ger perspektiv; Just här där jag står nu, dog över 3000 personer.
”Man behöver inte gå in i museet utan bara vara där” tillägger Hannah.

New York med tonåring

New York som helhet

Det är en upplevelse att komma till en så stor stad. Den tystnar aldrig, man hör konstant ljudet av sirener från något utryckningsfordon påväg. En av de bästa sakerna att göra är att bara gå runt i staden och uppleva den.

New York med tonåring

Fika

Vi fikar en hel del tillsammans. Det blir en naturlig del av dagen att göra några kaffepauser. Vi gillar Starbacks och dricker en hel del frappe och bara pratar.
”Vi är rätt bra på det här med att fika” konstaterar jag mot slutet av resan och jag får medhåll av Hannah.

New York med tonåring Fika på Starbucks

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *