Vilka är de bästa höstlovsresorna?
Höstlovet närmar sig med stormsteg. Årets dyraste och mest bokade resevecka. Inte så konstigt kanske. Hela landet har lov samma vecka, vädret hemma i Sverige är regn och rusk, barnen är lediga och samvetet manar till underhållning.

När den där resan till mormor och morfar i Gävle och besöket på järnvägsmuseet är gjort några gånger och man behöver förnya sig, vart reser man då?

Här kommer våra bästa tips på höstlovsresor.

1. Madeira

En härlig ö med massor av fantastiskt natur för en aktiv resa i behagligt klimat. Vandring, dykning, delfinskådning och massor av annat finns att göra. Och bad förstås. Dessutom är det enkelt att ta sig till Madeira. Ett klockrent höstlovsval.

2. Florida

För någon vecka sedan härjade stormen Matthew i Florida, så just i år är kanske inte Florida det lämpligaste av resmål, men annars är Florida ett alldeles enastående val för höstlovsresan. Lagom temperaturer, lite mindre folk i parkerna och ett utbud som garanterat gör alla i familjen nöjda.
Några dager i parkerna i Orlando kombineras med tex Key West och Everglades.
Läs mer om Florida här.

Bästa Höstlovsresorna discovery cove
Discovery Cove i Orlando
höstlovsresor epcot orlando
Epcot center Orlando
höstlovsresor key west
Key West

3. Malta

På Malta som ligger allra längst söderut i Europa, i jämnhöjd med Afrika, finns det möjlighet till sol och bad ända in i november om vädergudarna är nådiga. Har man mer otur finns ändå många upplevelser och utflyktsmål. Huvudstaden Valletta, den färgglada fiskebyn Marsaxlokk, den medeltida staden Mdina och förstås vår egen favorit, ön Gozo.
Läs mer om Malta och Gozo här.

Bästa Höstlovsresorna marsaxlokk
Marsaxlokk
Valletta
Blå lagunen på Malta

4. Nerja

Ytterligare en plats runt Medelhavet som kan funka in i november, är spanska solkusten. Här rekommenderar vi Nerja, en ort som till skillnad från många andra i detta område, lyckats bevara sin charm. På dagsutflyktavstånd finns massor att se och göra. Bron i Ronda, Alhambra i Granada. För lite äldre barn rekommenderar vi vandringen Caminito del rey. Läs mer om Nerja och resten av Andalusien här.

Bästa Höstlovsresorna nerja
Nerja
Caminito del Rey
Frigiliana utanför Nerja

5. Brasilien

Hit reste Gunilla ett höstlov med sin, då 10-åriga dotter. Brasilien är sedan dess ett av våra favoritländer. Vänliga människor, fantastisk natur och en av världens vackraste städer, Rio de Janiero. Slutet på oktober – början på november är en perfekt tid att besöka landet. Vi rekommenderar förutom, Rio, även Iguacu-fallen (stavas Iguacu på portugisiska och Iguazu på spanska) och safari i våtmarksområdet Pantanal.
Läs mer om Brasilien här.

Bästa Höstlovsresorna - rio de janeiro
Rio de Janeiro
Bästa Höstlovsresorna: Iguacu-fallen
Iguacu-fallen
höstlovsresor aror i Bonito
Aror i Brasilien

6. Japan

Har man tonåringar med intresse för japansk kultur, åker man förstås till Japan. Den här tiden på året går Japan i höstfärger.
Tokyo och Osaka är rätt plats för att uppleva den moderna japanska kulturen, medan Kyoto och Kanazawa passar för den som vill ta del av den traditionella kulturen och trädgårdarna.
Läs mer om Japan här.

Bästa Höstlovsresorna kyoto
Kyoto
höstlovsresor tokyo
Tokyo
höstlovsresor kanazawa
Kanazawa

Läs också om våra bästa tips på höstlovsresor till storstäder här.

Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

10 Comments

 1. Spännande höstlovsresor verkligen! Kul att du tipsar om Malta där vi precis varit. Vi upplevde så otroligt mycket under våra fem dagar så vi har fortfarande en del kvar att blogga om. Kommer i veckan… 😉

 2. Kul att läsa om tipsen! Malta är mysigt, funkar även i februari kan jag intyga. 🙂 Själv tycker jag så klart att New York är en bra destination men dit är det förstås bäst att flyga utanför högsäsong för att få bra pris.
  Tokyo och Florida finns på min bucket list!

  • gunilla yourstone

   Tänkte faktiskt på det sen när jag skrivit färdigt inlägget, att jag gör nog ett till nästa år med ”bästa höstlovsresorna – storstad”.

 3. Marina

  Många bra och lockande restips. Brasiilien och Japan står båda rätt högt upp på min önskelista. Det värsta är att det finns så himla många önskeresmål och frågan är när man ska hinna (jag vet, ett i-landsproblem av kolossalformat, men icke desto mindre…). Nu har det ju av förklarliga skäl varit Asien som gällt i ett antal år, men så småningom, när det här kapitlet tar slut, då ska ”resten av världen” besökas.

  • gunilla yourstone

   Ja det finns helt klart för många lockande resmål, utifrån den tid man har. Man får försöka att inte greppa över allt på en gång, då blir man bara stressad. ?

 4. Japan lockar som bara den! Det verkar då otroligt fascinerande med den annorlunda kulturen och kontrasten mellan det nya och gamla.
  Bra tips, kompletterar med Dubai och Marrakech.
  //Tinka

  • gunilla yourstone

   Ja vi kommer nog att åka tillbaka till Japan, känns det som.
   Bra tillägg, har inte varit till något av dessa länder, men är supersugen på Marocko. I vår kanske.

 5. Sara Winqvist

  Många härliga tips, tack för det!

  japan står högt upp på min lista. Mina barn är dock väldigt små så jag drömmer i hemlighet om att lämna dem hos mormor och åka själv med mannen 😉

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *