Vi är nere vid Höga Kusten över helgen. Två dagar bara, men en övernattning emellan. Vi har vandrat till Slåttdalsskrevan och provat whisky på High Coast Destillery. Vi ska också äta våfflor på Skuleberget och se GES-konsert på Skule Naturscen senare i eftermiddag. Men vi har två timmar över inser vi, innan vi måste vara på plats vid Skuleberget. Och jag vet precis vart jag vill åka.

Norrfällsviken

Jag vill svänga av E4:an i Ullånger, vid det där fiket som inte tar kort (eller har de börjat nu, kanske?). Ut mot havet. Köra över kullarna, förbi sjöarna som en gång var havet, men lämnats kvar som ensamma plättar när landet steg och vattnet drog sig tillbaka. Förbi sjöbodarna, de falnande falufärgsgårdarna, eternithusen med metallbroar och rullator-ramper och de skinande nyrenoverade sommarstugorna med branta trappor ner till bryggorna och havet.

Norrfällsviken
Norrfällsviken

Jag vill ut och uppleva Norrfällsviken igen.

Här hyrde jag och barnen stuga 2013. Det var under de tuffa åren, när jag ensam skulle underhålla två barn över sommaren. Hitta på aktiviteter, åka på utflykter. Fylla somrarna med alla det där som somrar ska innehålla. Resor, möten, besök och familj. Nöjesparker, havsbad, sommarkvällar, glass och doften av havsnära vindpinad tallskog. Innan Järnäsklubb blev vårt och fyllde upp många av sommarbehoven.

NorrfällsvikenNorrfällsvikenNorrfällsviken

Det här året blev det en stuga i Norrfällsviken. Havsglimt från altanen, UNO-kortleken med och hamstern Darwin i sin bur.

Nu åker vi tillbaka. Om så bara för en timme. Sjöarna, sjöbodarna och eternithusen är sig lika. Men kullarna har grånat av den heta sommaren.

Norrfällsvikens fiskeläge, Höga kustens vackraste? Restaurangen som serverar fiskbuffé med 50 sorter två gånger i veckan hela sommaren. Sjöbodarna i två led. Säljs någonsin en sjöbod här? Eller går de alla i arv? Lukten av tjära och hav. Nät som hänger på tork. Den lilla kyrkan.

Norrfällsviken NorrfällsvikenNorrfällsviken

Vi går upp en bit över stenfältet. Lika fullt som Norrfällsvikens camping och badplats är under högsäsong, lika folktom är halvön ut mot öppna havet. Precis som jag vill ha det. Vandringsstigar, nya stenfält med havsnivåns stigning för evigt intatuerat. Utsikt, hav och vidder. Och doften av sommar. Precis som jag minns det.

Norrfällsviken

Läs alla våra inlägg om Höga Kusten här.

Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och Instagram.

 

2 Comments

  1. Där har vi varit mycket, makens föräldrar hade ett sommarställe i de trakterna. Verkligen vackert vid Höga kusten o Norrfällsviken en pärla!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *