Åh vad härligt att få skriva ordet resa igen! För i helgen var vi ju faktiskt iväg på en alldeles riktig resa och en Corona-säkrad sådan till på köpet.

Vi åkte 2 timmar söderut från Umeå till Höga Kusten och bodde över en natt på ett mycket trevligt hotell som vi ska återkomma till här på bloggen.

Jag blev förstås lite carried away när planeringen av resan tog fart. Sånt som lätt händer med mig. Fullspäckat schema, vandringar. Timme för timme-planering. När jag presenterade hela den grandiosa planen för Christofer sa han lite försynt:
– Hoppas jag klarar det med mitt ryggskott bara.

Hoppsan, hade ju jag alldeles glömt bort mitt i allt planerande. Att det fanns ett ryggskott med i bilden också. Vi slängde med en ihopfällbar stol med dyna bak i bilen med tanken att Christofer skulle kunna sitta och vänta på mig på någon solig plats om det blev för mycket för honom.
Men faktiskt behövde stolen aldrig fällas upp och användas. Christofer hängde med på allt. Stroke och ryggskott till trots.

Vädret har, liksom i resten av Sverige också tror jag, varit kalas. Strålande sol och äntligen lite varmare temperaturer även här uppe i norr. Vi kunde sitta utomhus på samtliga restauranger vi besökte, var för övrigt också utomhus hela helgen förutom de timmar vi sov på vårt hotellrum och har inte kommit närmare andra personer än de rekommenderade 2 metrarna, förutom på restaurang Fiskarfänget i Norrfällsviken där det var kaos, bordsbeställningen  inte funkade och man till slut var tvungen att köa och beställa inomhus i ett trångt utrymme.
Det är ju jätteviktigt nu att restaurangerna tar sitt ansvar och styr upp verksamheten så att det går att äta ute på ett säkert sätt och med avstånd.


Jag har haft lite strul med en dator som dog och en ny som jag inte har fått upp bildredigeringsprogram och så på än, men vi ska försöka att spotta ur oss inläggen från Höga Kusten så snart som möjligt ändå.

6 Comments

  1. Åh så vackert, ser framemot kommande inlägg om resan 😍

  2. Så fint det ser ut! Ser fram emot att läsa mer då jag gärna vill åka till Höga Kusten. Än så länge är det ju dock för långt bort om man utgår från Stockholm.

    • Gunilla Yourstone

      Det finns ju redan sedan tidigare några inlägg på bloggen om höga Kusten. Och nu kommer snart ännu fler. 🙂

  3. Marianne

    Ser fram emot bilder och text från er resa !

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *