Att gräma sig över de inställda resorna och att längta ut i världen känns inte relevant just nu. Vi försöker i stället fokusera på det mysiga och roliga i vardagen här hemma. Lagar och äter lite extra god mat just nu. Hämtar lyxig hämtmat. Kollar filmer och serier vi velat se ett tag och går långa sköna promenader.

I helgen åkte vi även ut till stugan i Järnäsklubb. Vår stuga är inte vinterbonad, utan stängs för vintern i september. Då stänger vi av el och vatten och plockar in allt ätbart, saker av värde som tex tv:n osv. En eller ett par gånger under vintern brukar vi dock åka ut över dagen. Vi väljer förstås då en riktigt härlig vårvinterdag när solen steker och vinden står stilla. Tar med oss varm nyponsoppa i termos och korv att grilla.

Så plockar vi fram utemöbler och dynor, har massor av kläder i bakluckan i reserv. Och så sitter vid där i solen och bara njuter.


Den dagen för i år, den var i lördags.

Att åka ut nu utan Trulle kändes extremt fel. För lika mycket som man själv ser fram emot stugan för egen del, har man också sett fram emot det för Trulles del. För att man vetat hur mycket han älskade att vara där ute. Rå sig själv, komma och gå som man vill. Inte se ett koppel så länge man stannat där ute.

Trulle. Alltid lycklig i stugan.

Väl på plats där ute var det också lite annorlunda i år, för i höstas påbörjade Christofer projektet med att vinterbona stugan. Vår snickare (samma som satte in det nya köket i radhuset) hann byta taket och vinterfodra en vägg innan vintern kom. Nu står arbetet stilla tills snön har smält och våren kommer. Nästa vintersäsong kommer vi alltså att kunna använda stugan mycket mer och även sova över på vintern.

Jag har inte ens varit ute och sett vad som hänt, så för mig (och tonåringarna) blev det spännande att se vad som är på gång.

Rörigt! Men blir ju bra sen.

Hjortarna brukar alltid annars ha tagit över Järnäsklubb, när alla vi sommarboende är borta. Men just i år såg vi faktiskt inga hjortar. Däremot var vårt svan-par på plats som vanligt. Och det drog ihop sig till en spännande konflikt när en ensam svan kom flygande in från ingenstans till ”vårt” par och burrade upp sig till en enda stor fjäderboll. Drama i viken med andra ord!

Och lugnet, det kommer direkt förstås. Ron som lindar sig runt själen. Som man glömt från gång till gång här ute. Att man behövde och förlitade sig till.

Det är de här som styr och ställer i Järnäsklubb på vintern.
Drama i viken. Tur man har kikare.

Beroende på hur snabbt snickarna kan komma igång, kanske vi kan öppna stugan och flytta in redan till påsk i år.

Jag äter aldrig korv. Annat än i stugan.

2 Comments

  1. Vi har också haft en väldigt mysig helg mitt i allt. Bullar och pannkakor över öppen eld, långa promenader vid havet och i skogen. Bra sätt att tanka energi!

    Ledsamt med Trulle…

    • Gunilla Yourstone

      Man får göra så gott man kan och göra det så mysigt som möjligt i eländet. Tyvärr är vi i ett irriterade mellanläge i våren här. Bara is i skogen, så svårt att vara ute och promenera.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *