I helgen har det jobbats lite bakom kulisserna på 4000mil. Eller i själva verket så pågår ju sånt jobb ganska ofta. Lite tråkigt kanske, för resultatet blir ju inga nya fräscha inlägg att läsa, utan bara att saker och ting fortsätter att funka på bloggen och att det, som nu, blir lite, lite lättare att hitta bland gamla inlägg.

Ny meny för Sverige

De svenska resmålen har ju verkligen varit de som efterfrågats och lästs ett bra tag nu. Och vi har på känn att detta kommer att fortsätta, förmodligen över nästa sommar också, på grund av pandemin. Därför vill vi göra dessa inlägg ännu lättare att hitta. Sverige har fått en helt egen huvudmeny nu, längst upp. Och alla landskap, städer eller landsdelar som vi skrivit om har fått en egen undermeny.

Ja, det varierar lite vad som står där under. Skåne och Härjedalen är ju landskap, Stockholm en stad och Höga kusten ett geografiskt område. Vi har valt lite olika beroende på vad vi tror att folk söker på. Man söker ju tex inte på Södermanland eller Uppland om man vill läsa om Stockholm.

Och Höga kusten känns ju mer etablerat i turismsammanhang än Ångermanland. Men när vi sen lämnar Höga kusten och besöka Edsele mitt inne i Ångermanland då? Hur gör man då? Jo då får Edsele också ligga under Höga kusten, så det så.

Gruvan i Edsele

Läs mer: Gruvan i Edsele – konsten att inte ge upp

Just nu har vi inlägg ifrån:

Allra mest från Lappland och Västerbotten, med hela 38 st inlägg vardera. Från Hälsingland finns det bara 2 inlägg. Men vi har ju lovat oss själva att komma tillbaka.

Bjuröklubb, ett av 38 inlägg om Västerbotten

Läs mer: Bjuröklubb – vandring, labyrinter och en alldeles riktig sjöjungfru

Som de komplicerade själar vi är så har vi lagt allt från Västerbottens län under Västerbotten. Alltså inte bara landskapet. De platser som finns in Västerbottens län och landskapet Lappland finns därför under båda rubrikerna. Under Norrbottens finns bara destinationer i själva landskapet. Nej, inte konsekvent, men nu blev det så. För att vi en gång började så.

Storforsen i Norrbotten

Läs mer: Norrbottens högsta punkt Vitberget 598 möh

Nya undermenyer för vandringsinläggen

Vandringsinläggen börjar bli många nu, bara i år har 43 nya tillkommit. Vi tänker att många läsare just nu och även senare kanske bara är intresserade av de svenska vandringarna.

Vi har därför delat upp alla vandringsinläggen i underkategorier

På så sätt blir det också lättare att hitta de mer generella tipsinläggen, tex om bästa kläderna för vandring och packlista för dagsturen.

Läs mer: Atoklimpen, Hemavan – en klassisk bestigning av ett heligt berg

Några frågor till dig som läser

Vi är ju alltid väldigt nyfikna på vad ni som läser tycker, så idag har vi några frågor till alla som ids svara:

  1. Brukar du använda menyerna någon gång för att leta efter gamla inlägg på 4000mil?
  2. Tycker du att det blev enklare att hitta nu?
  3. Börjar du tröttna på inlägg om Sverige och skulle vilja ha mer om världen igen?

 

18 Comments

  1. Anna Blomqvist

    Mycket bra med menyupplägget. Söker alltid info om bokade eller tilltänkta resmål. Olika tips om utflykter, hotell/boende och restauranger.
    Sedan löser jag även det som är av intresse. Ibland kanske någon vandring som verkar rolig men som ändå inte är för mig nå mer. Sedan har det varit otroligt fint att läsa om både dina o makens upplevelser av stroken.

    • Gunilla Yourstone

      Tack för svar. Och kul att du gillar nya upplägget. Ja vandring har det blivit mycket av nu, helt enkelt för att det är det vi helst ägnar Corona-året åt. Men förstår att det inte är alla som är lika inne på det som vi. 🙂
      Stroken tänker jag att vi återkommer till då och då. För den finns ju alltid med oss.

  2. Jag har hittills aldrig använt menyerna för att läsa gamla inlägg.
    Det nya upplägget ser mycket bra ut.
    Du/ni får skriva om precis vad ni vill. Jag läser allt. Även om vandringar, fast jag själv aldrig kommer att göra någon (pga medicinska skäl).

    • Gunilla Yourstone

      Det stämmer med vad jag tycker mig se. Tror inte att jättemånga använder menyerna, utan antingen läser man det senaste inlägget, eller så kommer man in via en sökning på Google till ett specifikt inlägg. Men vill ändå att menyerna ska vara överskådliga och logiska, för dem som vill hitta något liksom. 🙂
      Vad roligt att du läser allt! 🙂
      Ja hälsan kan tyvärr sätta stopp för mycket man skulle vill göra. Det vet vi av egen erfarenhet.

  3. Anneli S

    Jag brukar använda menyerna för att leta gamla inlägg, speciellt om jag har några planer på att resa till någon plats där ni har varit. Det har definitivt blivit enklare att hitta vilket är jättebra Jag som gillar att vandra tycker att det är jättebra med vandringsflikarna i Europa/ världen/Sverige. Likaså tycker även att ni delat upp Sverige i städer/ landskap. Lättare att hitta tips till den delen av Sverige man vill besöka. Jag läser det allra mesta vare sig det handlar om Sverige eller välden. Tack för en jättefin blogg.

    • Gunilla Yourstone

      Vad bra att du haft användning av menyerna. Och bra att du tycker att det blivit bättre. 🙂
      Tack snälla du för beröm. 🙂

  4. Marianne

    Jag använder menyn ibland för att söka
    Det blev bättre nu
    Läser med glädje alla inlägg och har inte alls tröttnat på Sverigeinlägg i dessa coronatider när resande utomlands känns mycket osäkert

    • Gunilla Yourstone

      Tack för svar. Vad bra att det blev bättre nu, och vad roligt att du läser allt. 🙂
      Ja nya inlägg från utomlands kan vi ju inte producera nu, men det kanske blir något nytt om gamla resmål. Vi får se.

  5. Vilken bra indelning! Känns lättillgängligt!

  6. Liselott

    Aldrig använt menyerna (hittills) men läser det mesta och när jag vill läsa om ett gammalt inlägg så söker jag.
    Ja, jag längtar ut i världen men inser ju att tillgängligheten är helt omdirigerad så det är ju toppen att få görbara resmål i flödet. Men tar gärna favoriter i repris för att få drömma om när det blir läge för långtbortistan igen 🌴🦩🌏☀️

    • Gunilla Yourstone

      Tackar för svar och bra idé med gamla godingar till resmål. Ska plocka fram något senare i veckan. 🙂

  7. Therese

    Jag har ofta använt mig av menyerna när jag letat efter specifika resmål. Dock så läser jag inte så mycket om Sverige i menyerna då det inte är lika intressant för mig.

    • Gunilla Yourstone

      Tackar för svar. Ja då blir det ju inte lika relevant med den nya menyerna. Hoppas att den tiden snart kommer då vi alla kan resa utomland igen. 🙂

  8. Anna-Lena

    Hej,
    Era ändringar är till det bättre.
    Menyer underlättar när jag vet vad jag letar efter
    Ser fram emot fler inlägg från Sverige

    • Gunilla Yourstone

      Vad bra! 🙂
      Vi kommer förstås att fortsätta skriva om Sverige. Redan innan pandemin var det ett uttalat mål att åka våra Sverige-inlägg och nu förstås ännu mer. Vi får se vad man ska hitta på i vinter bara. 🙂

  9. Nördigt och kul att läsa. Låter som ni hittat bra sätt med kategoriserandet, själv är jag allt för stelbent och skulle inte lägga till Höga kusten ”för alla andra är ju län” men blir tokig på mig själv som begränsar mig. Vem bryr sig om jag är inkonsekvent?
    1. Ja, jag brukar använda era taggar men nu kanske jag inte behöver det när det finns så lägg i menyraden
    2. Ja
    3. Nej. Jag läser främst andra inlägg än destinationsinlägg hos er fram tills att där ni varit är en plats jag är sugen på. Då slukar jag allt 🙂

    • Gunilla Yourstone

      Jag kan också ha sånna låsningar och gör mitt bästa för att bryta mig fri från dem.
      Härligt att du tycker att det blev bättre och lättare att hitta. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *