Sommaren närmar sig med stormsteg. Även om det är lite småkallt på Nordirland där vi just nu befinner oss och man fortfarande kan hitta snö på marken här och var i Umeåtrakten där vi bor.

Så vad kommer vi att hitta på i sommar då? Så här ser planerna ut.

Vandra på Kullahalvön

Det första som händer när våren övergår i sommar här om någon vecka, är att jag åker ner till Borlänge i jobbet. När jag är klar i Borlänge fredag morgon den 2:a juni kliver jag på tåget söderut. I stället för norrut.

Jag ska sammanstråla med min syster i Mölle på Kullahalvön och vi ska vandra två dagar längs Skåneleden. Det är en väldigt försenad 50 års present från mig till min syster. En pandemi kom emellan, så som det så lätt blir.

Syrran har inte tid att vandra mer än två dagar, för hemma hos henne vankas det fölning också, men tanken är att jag ska stanna kvar i södra Sverige till och med nationaldagen. När jag ändå rest så långt och dessutom har ledigt från jobbet i 4 dagar.

Tågluff

Som vi har berättat tidigare. Ända sedan förra årets tågluff har det varit självklart att succén ska återupprepas. Vi åker samma veckor (25, 26 och 27) och till nästan samma länder som sist. Fast till helt nya platser förstås.

Det blir vandring, vackra tågresor, högsta punkten i ett land, ett nytt land och en ny huvudstad. Samt ett slott som jag velat besökt länge.

Salzburgs vackra station ska vi inte till denna gång. Men säkert en annan lika vacker?
Brienz Rothornbahn åkte vi förra året.

Järnäsklubb

Som alltid kommer de två sista veckorna i juli att tillbringas i vår sommarstuga i Järnäsklubb i södra Västerbotten. Det är nära nog obligatoriskt.

Fjällvandring

Sedan, alldeles i början av augusti väntar en riktig höjdpunkt.

Vi ska vandra Treparksmötet med 3 av våra 4 vuxna barn. Samt 2 av deras respektive. Vi blir alltså sammanlagt 7 personer som vandrar tillsammans. Vi bor i stugor längs vägen.

Treparksmötet är en fjällvandring som går genom de tre nationalparkerna Stora sjöfallet, Sarek och Padjelanta.

Något mer…

I slutet av augusti kommer jag att ge mig iväg på en resa själv utan Christofer. Men detta är inte alls klart än, så jag tror att jag avvaktar med att berätta så länge.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

8 Comments

 1. Ljuvligt att kunna resa! Härligt att planera, lägga på något, ta bort något annat, fundera och samla information. Och så alla förhoppningar som en liten krydda😀

  • Gunilla Yourstone

   Ja man ska vara tacksam att det går att resa. Och att man själv kan! 👍

 2. Brienz tågbana ser ljuvlig ut. Men hur kommer man t brienz? Mvh Ann

 3. Låter som en magisk sommar 🙂 Har jag missat något, vad har hände med er husbil som höll på att byggas?

  • Gunilla Yourstone

   Efter att Ryssland anföll Ukraina förra året, började Christofer jobba heltid inom försvaret. Hans husbil är nästan klar, men fokus har inte legat på den för honom sedan dess. Vi får se om han gör klart det sista någon gång. Eller om det blev ett stroke-rehabiliteringsprojekt av det hela. 🙂

 4. Vad fint att sonen är tillbaka i försvarsjobbet. Det är nog där han trivs bäst.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *