Oj vad mycket planer vi har nu för våren!

Under vintern blir det ju lätt så att resandet går ner lite. Alla lämpliga destinationer ligger så långt bort och är rätt dyra att åka till. När våren kommer och Europa blir varmare är det däremot lätt att hitta spännande destinationer att bege sig till.

Denna vår är redan helt fullproppad med spännande resor som vi knappt kan vänta på att få realisera.
Så här ser planerna ut.

Mars-Kappadokien

Kappadokien i Turkiet är en av de mest fantastiska platser jag någonsin besökt. Det var maj 2015 som jag och Christofer tillbringade 3 dagar där. Det enda vi ångrade var att vi inte gav området ännu mer tid. Att vi inte hann med ännu fler vandringar, upplevelser och äventyr.

Så ni förstår ungefär hur jag kände mig när jag för någon månad sedan fick en inbjudan till en pressresa hit, sista veckan i mars. En chans att återuppleva och dessutom göra och se alla de där sakerna som jag aldrig hann med sist. Underbart!

Dessutom kan jag tänka att det vänliga och gästfria turkiska folket i högsta grad kan behöva turism nu efter den stora tragedin med jordbävningen.

April – Stockholm

Redan innan Kappadokien hade vi planerat för att tillbringa första helgen i april i Stockholm. Nu slumpar det sig så att jag landar rakt in från Kappadokien i Stockholm, till en väntande Christofer som anlänt före mig.

Stockholm

I Stockholm ska vi som vanligt träffa både familj och vänner. Samt prova ett unikt hotell som vi varit nyfikna på länge, samt ett alldeles särskilt Afternoon Tea.

Vårt förra Afternoon Tea i Stockholm

April – Vandringsresa till Toscana

Ja! Sista veckan i april har vi bokat en resa som vi ser fram emot jättemycket. Vi ska vandra en vecka genom Toscanas vackraste landskap i Val d´Orcia. Vi har bokat ett vandringspaket med bagagetransport, precis som vi drömt om så intensivt nu i flera år.

I april tror och hoppas vi på ett intensivt grönt landskap och blommande vallmofält under vandringen.

Detta är den vandring som vi har bokat genom Val d´Orcia.

Montepulciano – här startar vi
Vallmofält

Juni – vandring i Skåne med mera

I slutet på maj åker jag söderut i Sverige. Först till Borlänge i jobbet. Men sedan följer en långhelg. För jag har turen att få alla klämdagar gratis av min arbetsgivare och i år när nationaldagen ligger på en tisdag blir måndagen en klämdag.

I stället för att åka hem efter Borlänge, kommer jag att åka ner till Skåne. Där sammanstrålar jag med min syster och vi ska vandra tillsammans i två dagar.

Sist jag och min syster reste tillsammans var 2019 till Hongkong och Seoul.
2016 reste vi tillsammans till Kroatien

Inte i fyra dagar alltså, som jag har ledigt. För syrran har alltid bråda dagar den tiden på året. Det är båda lamning och fölning på schemat och alla dessa begivenheter kräver närvaro i stall och ladugård. Vandringen avslutas alltså måndag morgon. Mest troligt stannar jag kvar i denna mycket sydliga del av Sverige över nationaldagen och passar på att uppleva lite mer. Min enmans-roadtrip i Småland och Blekinge blev ju en sån succé i augusti, så det blir väl något liknande nu.

Enmans-roadtrip som tål att upprepas

Hur ser dina vårplaner ut?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

10 Comments

 1. Sofie Pilemalm

  Nice.
  Jag åker till Quito på konferens om tre veckor och min partner har tagit ut semester och hänger med . Har två hel dagar innan tredagarskonferens börjar och sedan ska vi på vårt livs äventyr. Vi ska på en Lodge driven av en lokal stam inte i Amazonas!

  I april reser jag till Stockholm för att förhoppningsvis få mitt visum eftersom jag uppenbarligen inte kvalificerar för ESTA då besökte Kuba i somras😬

  I maj konferens i Omaha USA (så inget visumstrul tack).

  I juni kan det bli Kristiansand Norge men där har jag en deltidsanställning så har varit förut . Är dock väldigt fint på sommaren så hoppas på bra väder .

  Ibland gillar jag mitt jobb 😊

  • Gunilla Yourstone

   Det låter ju superspännande med Quito och Amazonas! Ja det andra också, men speciellt det. 🙂

 2. Då ses vi ju i Kappadokien om allt går som det ska :). Och har ni vägarna förbi nordöstra Skåne är ni välkomna på både lunch och fika.

  • Gunilla Yourstone

   Åh, härligt, jag har undrat lite vilka andra som ska med och om jag känner någon. Det kommer att bli superkul ju, både att ses och åka till Kappadokien. 🙂
   Vi kommer att vandra i rakt motsatta delen av Skåne dessvärre. Men inbjudan uppskattas. Jag kanske får locka dig att komma till tex Söderåsen på promenad i stället under min egna roadtrip. 🙂

 3. Staffan

  Vi har precis kommit hem från en kryssning i Röda havet och nu väntar en långhelg i Barcelona i mars och en utforskande resa till Azerbajdzjan i maj!

 4. Det ska bli roligt att läsa om er vandring i Toscana. Dit åker vi i juni. Dessförinnan blir det en resa i maj till London med bl.a. fotboll och Mamma Mia.
  Just nu befinner vi oss på bilsemester där vi har åkt skidor i Wilder Kaiser. Därefter fortsatte vi till Verona och har idag tagit en dagstur till Venedig. Jag njuter i fulla drag. Här har våren kommit långt – 18 grader varmt!

  • Gunilla Yourstone

   Toscana är helt klart den vårresa som vi ser allra mest fram emot. Vi har båda varit Toscana förut för många år sedan. Men aldrig vandrat tidigare.
   Låter underbart med vår i Europa! 😊

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *