Har vi några planer för våren och sommaren tro? Kan man ju nyfiket undra. Jo, men om vi har! Nästan för många. Så övervänt som man blivit på resor och upplevelser under en lång pandemi.

Generellt tycker jag att det har varit överraskande svårt att boka resor efter pandemin. Jag har gång på gång funnit mig stående som åsnan mellan ett överflöd av hötappar. Vilken av alla de resor jag drömt om i 2 års tid vill jag egentligen genomföra allra mest?

– Blir det här verkligen bra? Är det verkligen detta jag vill nu? Har jag oroligt frågat mig själv igen och igen genom bokningsprocesserna.
En lite oväntad effekt av pandemin och reseuppehållet måste jag säga. För i de bästa av världar borde det ju bli precis tvärt om. Att man bara är ödmjukt tacksam för det som man faktiskt kommer iväg på? Och inte funderar så mycket?

Nåväl, så här ser våra planer ut för de kommande månaderna.

April – Amsterdam

Ja den uppmärksamme läsaren har förstås redan noterat att vi liksom ÄR i Amsterdam just nu. Så den resan är i allra högsta grad i full gång.

April – Hamburg

I januari i år var vi på väg till Hamburg på en spännande pressresa. Omikron gjorde att resan ställdes in. Eller inte in, visade det sig, utan bara fram. Så direkt efter Amsterdam bär det av till Hamburg på en mycket försenad januari-resa.

Hamburg är en spännande stad som vi ser fram emot att besöka. Och kanske gör den sig faktiskt ännu bättre i april/maj än i januari?

Maj – Baskien

Sedan till Kristi himmelsfärd kastar vi oss iväg till spanska Baskien på en vandringsresa. Det blir en sån variant när man vandrar längs en längre led i flera dagar och får packningen transporterad mellan boendena.

Juni – Tågluff

Äntligen, äntligen, äntligen. Den 18:e juni ger vi oss ut på vår efterlängtade tågluff som vi velat göra i så många år. Eftersom jag har haft ett strikt varannan veckas-åtagande i mitt liv som inte har kunnat ruckas på (eller det vill säga inte till min fördel i alla fall) så har tågluffen fått förbli en ouppnåelig dröm.

Nu har jag efterfrågat och fått hjälp av den där anden som svävar över oss alla och kallas ”Samhället” och plötsligt kan även jag få åka på tågluff.

Kan det bli Mosel på vår tågluff?

Juli – Järnäsklubb

Järnäsklubb är väl ingen resa heller? Nej, så sant, men vi kan ändå inte låta bli att nämna att det blir 2 härliga lediga veckor i vår stuga i sommar.

Altanen är numer inte längre halvklar, utan helklar, så den ska vi njuta av.

Augusti – Norrbotten/Lappland

Christofers husbil har verkligen varit ”nästan klar” hur länge som helst nu. Just nu har han inte tid med den alls, den ”arbetstid” han har går åt till hans nya militära tjänst som kompanichef i Hemvärnet och hans uppdrag som instruktör på olika militära utbildningar.

Men om husbilen är klar i slutet av juli, så drar vi ut på turné i Norrbotten och Lappland.

Sedan ligger hösten busigt obokad och full av möjligheter.

8 Comments

 1. Ser fram emot att höra om tågluffande, sker den i Sverige eller i Europa? Hur många dagar? Typ av biljett? Resmål?

  • Gunilla Yourstone

   Det blir Europa och 3 veckor. Inget är 100 bestämt än med vi kikar på Mosel, Österrike och Schweiz.

 2. Spännande resor! Har själv tittat på Hamburg och jag skulle gärna vilja upptäcka deras mini-värld, som ska vara världens största med städer, tågbanor, flygplatser och massa annat. Hoppas att ni får komma dit. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var en av optionerna att göra så det ska vi definitivt hinna med! 😊

 3. Den vandringen i Baskien blir jag sugen på, tänk så skönt att gå utan packning.

  • Gunilla Yourstone

   Vi provade detta koncept för första gången hösten 2020, på Österlen.
   Älskade det och ska försöka få till en sådan vandring varje år, någonstans i Europa, har vi sagt. 👍

 4. Trevliga resplaner! Ska bli roligt att ses i Hamburg!!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *