Nytt år och nya drömmar?
Ja absolut, men först måste vi väl i rättvisans namn kolla av den förra dröm- och planlistan. Den som skrevs den här tiden förra året och gällde 2019. Hur gick det och hur mycket av den blev verklighet?

Läs 2019 års dröm-lista här.

Jordanien blev av
 1. Uganda: check
 2. Kiev och Jordanien: check
 3. Tågluff: Ja som vi först tänkte det med luff ända från Umeå blev det ju inte, men en tågluff i Schwiez är ändå alltid en tågluff, så vi tillåter oss att sätta check på den med
 4. St Petersburg: Nej, det blev inget St Petersburg 2019, men 2020 då ska det verkligen bli av!
 5. Lappland/Norrbotten: check
 6. Dalarna: check. För det blev faktiskt ett besök i Falu Koppargruva med mina kollegor
 7. Norge: check. För norra Norge blev det en hel dag, om än inte Lofoten, som det också står i inlägget. Men 2020 då kan inget stoppa oss
 8. Hong Kong, Taiwan och Sydkorea: Tänker jag faktiskt sätta check på. För två av tre blev verklighet
 9. Vietnam: njet
 10. ”Någon resa till jul”: Hm gills Falköping? Nej tveksamt va, det blir nej på denna dröm
 11. Afternoon Tea på Gotthards Krog: Ja men det hade jag så när glömt bort, både att vi satte som mål och gjorde. Check på den!

8 check´s av 11 alltså. Och då ett år som detta när stroken precis slagit till. Det tycker jag är godkänt. Så då har vi passerat nålsögat och är berättigade att drömma på även för 2020.

Maldiverna

Maldiverna hamnar under rubriken planer. För denna resa är bokad och klar.

Vandring i Västsverige

I början av maj har jag en 2 dagars jobbresa till Göteborg inplanerad. I samband med detta börjar jag spåna på att tillbringa en långhelg någonstans i Västsverige. Med vandring i fokus. Det finns en pilgrimsled som jag är nyfiken på och dessutom Kuststigen i Bohuslän.

Tågluff till och i Ryssland

Ja nu ska St Petersburg bli av. Allra minst. Vi siktar på att även resa mer och vidare med tåg från St Petersburg.

50-års resa

Så olikt mig, men Christofers 50-årsresa är faktiskt inte bokad ännu. Men det kommer, det kommer.

Storbritannien

En diffus  dröm om Storbritannien vill liksom inte lämna mig i vinter. Kommer vi att få till en resa? Blir det London som jag längtar mer och mer till eller blir det något nytt?

Lofoten, Norge

Nu är ju stuga redan bokad i augusti, så då kan väl inget gärna gå fel?

Grekland

Om det är en redig Medelhavssemester man är ute efter, så är det trots allt få platser som slår Grekland. Kanske behöver vi lite lugn och ro i år och bokar in en vecka på en lagom okänd och glesbefolkad, vindpinad liten ö?

Alsace, Mosel m.fl.

Plötsligt har jag fått för mig att jag vill besöka vindistrikten i Mellaneuropa. Varifrån kommer drömmen? Vet inte riktigt, och vet inte heller om det kommer att hända.

Eguisheim

Beirut

Kommer ni ihåg att jag utlovade en weekendresa till min syster i 50-årspresent? Syrran valde Beirut och vi var riktigt nära att boka till hösten, men så utbröt lite oroligheter i Beirut. Så nu är det handbroms påslagen. Vi får se hur det blir.

La Gomera

Jag såg några bilder i en Facebook -grupp och nu är jag målstyrd. Jag måste bara vandra på La Gomera.

Amsterdam

Amsterdam har jag aldrig besökt. Men plötsligt längtar jag.

Sova i ett trädhus

Ja, ett Tree House var ju till och med bokat i Kerala förra julen. Men i och med stroken blev det avbokat förstås. I år skulle jag gärna göra ett nytt försök med något mysigt trädhus.

Dröm träd-hus på ön Nusa Penida, strax utanför Bali

Bo någonstans där det spökar

Visst vore det mysigt? Men en natt i ett gammalt slott eller herrgård där det sägs spöka?

Vad drömmer du om inför 2020?

6 Comments

 1. Storbarnsmamman

  Maldiverna låter spännande. Det är en drömresa även för mig. Skriv gärna om tips hur man bäst bokar resan och vilka boende ni rekommenderar. Ska bli roligt att följa er resa dit och få inspiration för att designa en egen resa.
  När det gäller Lofoten åkte min familj dit i somras och dom var lyriska. Dom åkte husbil och fri campande några nätter och vaknade till en magisk utsikt. Nästa gång ska jag också följa med för av bilderna att döma såg det så underbart ut.

  • Gunilla Yourstone

   Vi kommer att skriva alla tips om hur man bokar de billiga lokalöarna, hur man väljer ö etc.
   Det ska bli jättespännande med Lofoten. Min släkt kommer dessutom därifrån, även om jag aldrig varit där.

 2. Jessica

  Hej, har läst bloggen ett par år nu. Helt klart favorit resebloggen!
  Vi var nyligen i St Petersburg. Trevlig stad, dock så bygger dem om Church of the spilled blood (den färgglada kyrkan). De tar en kupol åt gången och det ska hålla på ett tag. Kan vara bra att ha i åtanke om man (som oss) såg framemot den färgglada lökkupolskyrkan.
  Önskar er ett härligt reseår!

  • Gunilla Yourstone

   Hej, vad kul att du gillar bloggen! 🙂
   Ja har sett det där, tänkte några varv och kom fram till att det får gå bra ändå med St Petersburg. Tror att det är huvudkupolen som de jobbar med nu, så med lite tur är den färdigrenoverad till våren? Tack snälla du för att du ”varnar” oss. 🙂

 3. Joceli

  St Petersburg är jag så nyfiken på, funderar på att boka in mig på en gruppresa dit. En vecka till Grekland med mamma och lillasyster är också en dröm sedan blir det utflykter på hemmaplan.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *