Hur blev det med La Gomera undrar ni säkert nu? Efter mitt inlägg härom veckan om den missunnsamma vulkanen.

Åker vi till La Gomera eller ej?

La Gomera är ju ett resmål som vi önskat oss länge. Det har stått på ett antal dröm- och planeringslistor i flera år nu. Att behöva omboka till något som kanske kändes ”så där” var verkligen inte det vi önskade.

Under den dryga vecka som gått har vi därför intensivstuderat Flightradar-appen med grafik över ask- och rökmolnet från La Palmas vulkan. Följt alla tillgängliga nyheter, samt hållit koll på ett antal webbkameror på La Gomera.

Webbkamerorna har alltid visat en bra sikt och vinden har för det allra mesta blåst bort från La Gomera. Men någon dags undantag.

Webbkamera över Valle Gran Rey

Jag gick dessutom med i en Facebook-grupp för Kanarieöarna och fick där tag på en kvinna vars dotter bor på La Gomera och driver en bar där tillsammans med sin man. Kvinnan frågade sin dotter om läget för min räkning och hennes svar var att de hittills inte märkt av vulkanutbrottet på grannön alls. Förutom att det inte går att hänga ut tvätt just nu utan att den blir smutsig.

Just detta att kunna få kontakt med personer över hela världen som besitter just den kunskap man för tillfället själv söker, det är verkligen en av storheterna med Facebook. Vi kommer självklart att söka upp dotterns bar på La Gomera och svänga förbi och tacka för hjälpen.

Vi har nu därför bestämt oss för att åka till La Gomera. Som sagt, den 24:e oktober bär det av. Vi hoppas verkligen att vi inte får ångra det beslutet.

En vårresa bokad

Sedan har jag inte kunnat avhålla mig från att boka en vårresa. Jag har haft Eurobonuspoäng för en Europa-resa för två liggandes och skvalpandes på kontot ett tag. Och i veckan blev de omsatta till en resa till Amsterdam för mig och min dotter Alva över påsklovet, det vill säga veckan efter påsk.

Vi ska förstås bo på en husbåt i en av Amsterdams kanaler och har 5 heldagar på plats då vi ska kolla in alla vackra tulpaner, besöka Van Gogh-museet och åka ut till kusten. Bland annat.

Och så är vi sugna på en vinterresa…

Tack vare alla era fina tips på substitut till La Gomera, har vi också fått upp ögonen för Mallorca som vandringsdestination. Och förstått att man kan vandra här även på vintern. Det känns ju spontant som ett perfekt alternativ till vinterresa detta år när det råder osäkerhet runt de mer långväga resmålen.

I februari blommar tydligen 14.000 mandelträd på Mallorca och i mars kan man få riktigt fin vårvärme om man hellre vill det.
Vi kikar vidare på detta alternativ. Tack för tipset.

Annars då, denna optimismens och framtidstrons höst?

Jag läser att många är skeptiska till att Sverige och världen har öppnat igen. Är det inte för tidigt? Och får vi inte ångra oss nu?

Full förståelse för oron. Och absolut kan det bli så att det kommer bakslag. Fast samtidigt, att låsa in och begränsa människor i en demokrati bör man ju vara väldigt, väldigt försiktig med? Om experterna anser att med 80% (cirka) vaccinerade i Sverige bör detta virus kunna betraktas mer eller mindre som en vanlig influensa för de vaccinerade, så blir det ju politikernas plikt att ”låsa upp” landet igen? Samtidigt som det också blir deras plikt att införa restriktioner igen om förhållandena skulle ändras? Vi får se hur det går.

Själv har jag sedan 3 veckor gått tillbaka till jobbet. Det känns underbart och ger massor av energi. Samtidigt som man blir tröttare än när man bara satt hemma och häckade. Jag har därför ägnat mindre tid än vanligt åt bloggen och så kanske det får bli ett tag nu. Lite färre inlägg kanske? Just nu känner jag mig inte helt peppad på bloggen heller. Den som lever får se, som vanligt är det ju lust och glädje som ska styra skrivandet.

10 Comments

 1. Härligt att ni kommer iväg! Håller med dig om pandemin o öppnande. Har vågat mig på att boka New York i slutet av november.. hoppas det där ”early november” är tidigare än 22a..
  Facebook är kanonbra för kontakter med yttervärlden, hur hade jag annars hittat mina Depeche Mode- o Rammstein-vänner att hänga med före o efter konserter på olika ställen.. o få svar på frågor man kan ha runt resmål :-).

 2. Hoppas ni får en fin resa! Härligt att du kan vara tillbaka på jobbet igen, och få energi av det. Vi pratade lite om höstlovet igår, men det blir nog jobb nästan hela veckan. Kanske, kanske en liten Göteborgsresa till familjen. Vi får se!

  • Gunilla Yourstone

   Tack, ja jobb på kontor är en lyx just nu.
   Göteborg är inte så tokigt det heller.

 3. Vi har just kommit hem från vår vecka på Mallorca. Tre härliga vandringsdagar fick vi trots att vi bara höll oss till platser vi lätt kunde nå med lokaltrafik från Port de Sóller. Att åka tillbaka och vandra när mandelträden blommar är något som lockar. Vi får nog erkänna att Mallorcas natur överraskade oss riktigt positivt!

  • Gunilla Yourstone

   Härligt att höra att ni var nöjda. Visst låter det underbart med mandelträdsblomning! 🙂

 4. Följer du bloggen På Upptäcksfärd? De har massor om vandringar på Mallis.

  • Gunilla Yourstone

   Ja läser den ibland och hittade ganska snart deras inlägg om Mallorca när jag började googla. Det var hos dem som jag började inse att vintervandring funkar på Mallorca. Mycket bra tips där.

 5. Kul att ni kommer iväg till La Gomera. Vi funderade ju också på det ett tag, men nu blir det Malta istället för vår del. Ska bli kul att läsa vad ni tycker om denna Kanarie-ö. Kanske blir det ett annat tillfälle för oss att resa dit. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *