Denna vecka , vecka 7, har sportlovet dragit i gång för fullt i södra Sverige. Sedan sveper sportlovet upp över Sverige de kommande veckorna för att vecka 11 landa i Norrbotten.
En bra vecka att resa, för hemma är det mörkt och kallt fortfarande.

Hit har vi själva rest under sportlovsveckorna.

2020 Maldiverna

Den mest episka av våra sportlovsresor ägde rum 2020 under en dramatisk vecka 10 som förändrade världen. Kanske för alltid. Veckan när norditalienska sjukhus fylldes av människor döende i Covid. Och världen stod häpen och tittade på. Vi också, från vår idylliska tillvaro bland brödfrukt, revhajar och solnedgångar av guds nåde på Maldiverna.

Läs också: 10 saker du måste veta innan du reser till Maldiverna

2019 Finska Lapland

Efter Christofers stroke kunde vi inte resa någonstans alls. Eller så trodde vi att det var. Tills vi kom på att vi kunde resa till Finland ju. På grund av närheten hem och på grund av det sjukvårdsavtal som finns mellan Sverige och Finland.

Under sportlovet blev det en resa till glasigloos, hundspann och massor av nysnö.

2018 Dubai

En härlig sportlovsresa med båda mina tonåringar till Dubai gjorde vi 2018. Afternoon Tea i världens högsta byggnad och en tur till Sheikh Zayed Moské i Abu Dhabi hann vi bland annat med på vår korta men intensiva resa.

Läs också: Vad som är bra och vad som är dåligt med Dubai – och vad äkta vi fann

2016 Sri Lanka

2016 spenderade vi två veckor runt sportlovet med att resa runt på Sri Lanka. En fantastiskt resa som vi aldrig glömmer. Sri Lanka rymmer väldigt mycket på liten yta.

Läs också: Vår resa till Sri Lanka

2014 Burma

2014 tycktes förändringens vindar blåsa över Burma, en av världens hårdaste diktaturer. Då verkade landet öppna upp och oppositionen uppmanade för första gången utländska besökare att komma och stöta landet. Vi kom och vi mötte ett fantastiskt vänligt folk och underbara sevärdheter. Läs om vår resa här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

2 Comments

  1. Ni har verkligen en fantastisk blogg. Nu har jag fått ett antal timmar att försvinna på resa till Sri Lanka, Kambodja osv. Fast jag har varit ute och krattade ihop lite nerblåsta grenar på förmiddagen, inte bara läst om era resor hihihi. Undrar så klart vart eran ”sportlovsresa” går i år?

    • Gunilla Yourstone

      Åh tack snälla, vad kul att du uppskattar och läser! 🙂
      Några skolbarn har vi ju inte kvar längre från och med i år. Men sportlovsresan blev ju Karibienresan i år tänker jag, även om den kom ett par veckor för tidigt. Nu blir vi hemma ett tag. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *