Plötsligt, mindre än 3 veckor efter hemkomst från Kappadokien, är vi ute på resa igen. Igår eftermiddag hoppade vi på planet till Florens i Toscana, och tog sen tåg och buss till Montepulciano. Som jag antar att de flesta känner igen som ett vin?

Vandringsresa på gång

Vi har bokat en 6 dagar lång vandringsresa med arrangören TRAVL genom Val d’Orcia, det vill säga Toscanas allra vackraste område.

Vandringen kommer att gå genom otaliga charmiga små byar som antingen är kända för sin pekorini, sitt vin eller någon annan ät- eller drickbar delikatess. Samt, förhoppningsvis genom blommande vallmofält. (vi hoppas att våren inte är sen utan att vallmon blommar för fullt)

Vi kommer förstås att äta och dricka gott varje dag, både till lunch och middag.
Vandringen avslutas på torsdag i Siena. Sedan tillbringar vi två nätter i Florens innan vi återvänder hem.

Siena

Covid

De senaste veckorna har jag öst ut inlägg från min resa till fantastiska Kappadokien i Turkiet. Det som pågått parallellt här hemma under tiden är att covid-viruset till slut kommit ikapp även mig. Jag som faktiskt nästan börjat tro att jag var immun på något sätt. När jag inte ens fick det när Christofer var sjuk.

För mig yttrade det sig i 1 dags hög feber och sedan en, ändå lättare, förkylning som var över på mindre än en vecka. Parallellt med skumma små utslag på magen som kliade som av sandloppor!

Sedan kom en efterföljande förlamande trötthet som höll i sig i ytterligare en vecka. Påsken med sitt underbara väder fick därför tillbringas hemma i sängen för min del.

Jag anländer därför till vår vandringsresa i Toscana med en sällsynt dålig uppladdning i kroppen. Total inaktivitet i tre veckor. Som tur är, är det en lättare typ av vandring vi ska genomföra, så det ska nog gå vägen bara bra ändå.

Vi kommer att rapportera från vandringen dag för dag, om inte riktigt i realtid så i alla fall med inte alltför stor eftersläpning. På Instagram blir det som vanligt realtid och med en sprillans ny iPhone 14 med superduperkamera i bagaget, kan det väl inte bli annat än superduperbilder och reels?

Florens

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

10 Comments

 1. Spännande! Då får vi lusläsa. Vi planerar ju en Italien runt i slutet på augusti och ca 8 veckor framåt. Suger i oss allt som skrivs om Italien. Vill ju inte missa guldkornen😅

 2. Härligt! Det är ljuvliga vandringsområden det där💙
  Bom caminho😘

  • Gunilla Yourstone

   Efter dag 1 kan jag bara instämma i ljuvligt! Det är dock inte Caminon vi vandrar.

   • Cathinka

    Nä det har jag koll på. Försökte briljera med mina icke befintliga språkkunskaper, trodde det betydde trevlig vandring vilket det visst inte gör😅😂

    • Gunilla Yourstone

     Ja det är klart, camino betyder ju bara ”väg” helt enkelt? Så det borde kunna användas för alla vägar. Fast jag har bara hört det för pilgrimsvandring?

 3. Så läckert! Vi har tänkt oss en husbilsresa till Toscana i september till oktober så de här inläggen kommer vi att läsa med stort intresse!
  Ha en riktigt fin vandringsresa!

 4. Önskar er en fin resa!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *