Salzburg är väldigt mycket en njutarstad. Mycket går ut på att strosa, promenera och äta och dricka gott. Vi hittade 4 restauranger i Salzburg som vi gärna rekommenderar vidare till er.

Steinterrasse

Steinterrasse är takterrassen på vårt egen hotell i Salzburg, Stein Hotel.

Här hann vi med att äta både en lunch och en middag under vår helg i Salzburg, samt frukost varje morgon.

Frukost

Här uppe har man det som kan vara Salzburgs bästa utsikt, med borgen Hohensalzburg i blickfånget på andra sidan floden. Får man ett bord närmast utsikten här, är lyckan förstås gjord! Detta lyckas vi också med vår första lunch i stan, när vi precis ankommit från Moseldalen och firade midsommarafton i bästa stil med en antipasti-tallrik här uppe.

Restauranger i Salzburg

Vi åt även en middag här, då var det tyvärr lite regnigt och vi satt inne stället, men med fin utsikt åt andra håller i stället, upp mot Kapuzinerberg.

Jag tog en fiskfilé med risotto och Christofer en pasta med kräftor. Till efterrätt blev det en helt underbar chokladkaka med rabarber och glass.


Restauranger i Salzburg

Zum Eulenspiegel

I ett eget supercharmigt litet hus på det lilla torget mitt emot Mozarts födelsehus ligger Zum Eulenspiegel med en stor uteservering på torget.

Restauranger i Salzburg

Dygnet runt står här minst ett par personer hela tiden och blickar vördnadsfullt upp över den mörkgula fasaden. Mot Mozarts födelsehus alltså, det är inte varje dag man står öga mot öga med en sådan genialitet.

Restauranger i Salzburg

Själva sitter vi en av våra kvällar i Salzburg bekvämt till rätta på Zum Eulenspiegels uteservering med samma vy.

Restauranger i Salzburg
Restauranger i Salzburg

Här äter vi Chateaubriand med många tillbehör. Mycket gott. Och en chokladmousse som efterrätt.

Restauranger i Salzburg

Sternbräu

Men man måste ju besöka ett bryggeri också! Och då är Sternbräu svårslaget. Det upptar närapå ett helt kvarter i centrala Salzburg med sitt bryggeri och flera olika serveringar, båda inom- och utomhus.

Restauranger i Salzburg

Själva sitter vi på en innergård under skön skugga från 5 magnifika kastanjeträd. Stämningen är helt fantastisk här en ljummen sommarkväll. Vi dricker det egenbyggda bärnstensfärgade ölet förstås och äter lamm.

Den klassiska efterrätten Salzburg Nockerl, en sufflé serverad med hallon till, är det givna valet efteråt.

Restauranger i Salzburg

M32

Uppe på Mönchberg, på samma sida floden som Hohensalzburg, fast längre västerut, ligger nästa måste-utsikts-restaurang i Salzburg, M32.

Restauranger i Salzburg

Här har man utsikt över precis hela stan, inklusive Hohensalzburg. Vi går förbi här redan första eftermiddagen och lovar oss själva att komma tillbaka.

Restauranger i Salzburg
Letar du efter bra restauranger i Salzburg? Prova M32!

Så blir det också, redan nästa dag är vi på plats för Aperol Spritzer och varsin chokladkaka.

Läs också: Stadsvandringar i Salzburg – ett roligt sätt att uppleva stan

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Tack för tipsen på olika restauranger. Sternbräu, första gången jag var där var i början av 70-talet. Nu är det några år sedan vi var där och kanske det har ändrats. Då, hämtade man själv sin ölsejdel i stengods från hyllorna, sköljde ur under rinnande vatten och räckte fram den till dom som fyllde på ölen från stora tunnor. Tycker om det stället och ibland med live musik i trädgården. Återvänder alltid dit, Salzburg = detta ölbryggeri.

    • Gunilla Yourstone

      Det fanns någon självserverings del nu också, men vi passerade bara förbi så jag vet inte hur det funkade. 😁

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *