Slottet Neuschwanstein är ett riktigt tvättäkta sagoslott beläget i Bayern i Tyskland, vid Alpernas fot. Hit åker tusentals och åter tusentals turister varje år för att se det berömda slottet. Men vart ska man bege sig för att få de där riktigt smaskiga sagovyerna över slottet och dess omgivningar? Vi har förstås svaret.

1. Marienbrücke

Den mest klassiska vyn över Neuschwanstein får man från Marienbrücke. En gångbro som byggts bakom slottet. Om man kommer med bussen är det ungefär här man kliver av. Om man däremot kommer gående eller kommer med hästskjuts, måste man promenera ca 20 minuter in bakom slottet för att komma till denna bro.

På Marienbrücke är det oftast vansinnigt mycket folk och trängsel. Då var vi ändå här en vardag i juni. Helger och mitt i sommaren är det än värre. Ett trix är att komma tidigt på morgonen. Då får man ha bron nästan för sig själv och vid den tiden får man dessutom solljuset från rätt håll för bästa fotot.

2. Från plattformen framför/nedanför slottsentrén

Precis nedanför entrén finns en utsiktplattform där man kan få close-ups av slottets framsida. Inte den allra bästa vyn, men det kompletterar så att säga de andra.

3. Vandringsstigen ovanför/bortanför Marienbrücke

Om man går över Marienbrücke, bort från slottet hittar man en vandringsstig. Denna stig leder ända bor till Tegelberg, ca en mils vandring. Längs denna stig finns ett antal olika utsiktspunkter över slottet.

Högre och högre upp

4. Från linbanan ner från Tegelberg

Till berget Tegelberg vandrar man på ovan nämnda stig, eller så åker man linbana upp. Vi vandrade dit och åkte linbanan ner. Libanan vill man hur som haver inte missa, för ifrån den får man en av de allra bästa vyerna av Neuschwanstein. Men det gäller förstås att så på rätt sida i kabinen. Vi som gillar att göra saker grundligt, såg till att stå först i kön när kaminen kom upp. På så sätt kunde vi välja de bästa platserna.

En vy värdig ett 1000 bitars pussel!

5. På promenad från linbanan tillbaka till byn

Längs promenadstigen mellan byn och Tegelberg-linbanan kan man faktiskt få helt okej foton också. Med kossor i förgrunden.

6. Från vandringsslingan runt Alpsee

Sedan åt andra hållet då. Runt sjön Alpsee går en promenadslinga där man vid upprepade tillfällen kan få en vy över Neuschwanstein. Från rakt motsatta hållet då, motför Tegelberg-linbanan.

7. Från sitt hotellrum

Sist men inte minst då, kan man vara smart nog att boka ett hotellrum med slottsutsikt. På vårt hotell Romantiche Pension Albrecht hade vi en sned utsikt över slottet lite på håll. Inte så tokigt.

Utsikt från vår balkong
Utsikt från vår balkong, close up

Om man vill betala mer kan man få närmare vyer på  AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa och Hotel Muller.

Utsikt från AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort
Utsikt från Hotel Müller

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

2 Comments

  1. Var inne ppå google för lite inspiration för kommande resa, hamnade hos er, verkligen bra blogg:) Många bra tips som jag tar till mig, min resa? Tågluff sommaren 24:)

    • Gunilla Yourstone

      Vad kul att du hittat hit och gillar bloggen. Tågluff är bästa sättet att resa. 😊👍

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *