Innan vi åkte till Dubai tillbringade vi ganska mycket tid med att grubbla över var i Dubai vi skulle bo.

Som vanligt, när man väl är på plats, så klarnar det betydligt och man har lättare att se för-och nackdelar med de olika områdena.

Att tänka på när man väljer boende är att avstånden är långa, längre än vi hade räknat med. Och då hade vi ändå studerat kartan en del. Det blir därmed viktigt att välja boende utefter vad man har tänkt göra i Dubai (och hur länge man har tänkt stanna).

Var ska man bo i Dubai?
Dubai Marina

Dubai Marina/The Palm

Nytt modernt område vid havet i södra Dubai. Häftigt med alla skyskrapor, massor av restauranger och hotell. Här bor man om man i första hand har tänkt sig en sol- och badsemester och om man stannar en vecka eller mer. Att ta sig in till sevärdheterna i Down Town tar en bra stund ändå, men bor man här åker man kanske bara in till övriga Dubai en eller två gånger under veckan. Här finns ganska många lägenheter att hyra, som blir hyfsat prisvärt om man är en familj som åker.

Palmen är dyrt, dyrt, dyrt.

Marinan är ett av få områden i Dubai som något så när uppmuntrar till promenader.
Det gäller dock att bo på havssidan om skytrain och Sheikh Zayed Road. På andra sidan blir för avsides och långt bort för att det ska kunna rekommenderas.

Exempel på en trevlig lägenhet för fyra till ett ”okej Dubai-pris”.

Här hittar du fler hotell i Dubai Marina

Var ska man bo i Dubai?
Dubai Marina
Var ska man bo i Dubai?
Dubai Marina

Downtown

Urbant, häftigt, mitt i smeten. Nära till världens största shoppingmall och hotell i alla prisklasser, även om de lite dyrare kanske dominerar. Passar den som vill bo mitt i och hinna med att se och göra massor.
Bo nära en skytrain-station för maximal rörlighet.

Detta hotell, Al Salam Hotel Suites and Apartments, hade vi själva prelbokat först. Verkade bra och låg praktiskt nära metron. Men sen slog ”snåldjävulen” till i sista sekunden och vill bytte till ett hotell som låg någon tusenlapp lägre i pris (se nedan).

Du hittar fler hotell i Downtown här.

Var ska man bo i Dubai?
Burj Khalifa ligger i Downtown
Var ska man bo i Dubai?
Downtown

Bur Dubai

Gamla Dubai. Här bodde vi. I detta område hittar man prisvärda boenden och ett normalt folkliv på kvällarna. Här bor mycket indier och pakistanier. Området är kliniskt fritt från jetset, glamour och prålig lyx. Här bor man om man önskar se något av det lokala Dubai, äta där vanligt folk äter, bo prisvärt och tycker att det är ok att det är lite ”rufft”.
Passar bra om man stannar bara några dagar och är inställd på att utnyttja dagarna till max med sightseeing och utflykter.

Här har du de gamla kvarteren Bastakiya på nära håll, samt Dubai museum och textil-souken och båtarna över Dubai Creek. Arabian Tea House ska vara värt ett besök enligt bloggen HallojVärlden.

Här på Savoy Central Hotel Apartments bodde vi under vårt besök. Ett trevligt lägenhetshotell till rätt pris.

Du hittar fler hotell i Bur Dubai här.

Var ska man bo i Dubai?
Dubai Creek – att ta sig över
Var ska man bo i Dubai?
Bur Dubai

Deira

I detta område vistas vi inte så mycket, åker bara över Creeken till krydd-souken en gång. Området verkar ha samma karaktär som Bur Dubai, men det blir lite längre och omständligare att ta sig runt i staden eftersom man befinner sig på andra sidan Dubai Creek. Många av hotellen här verkar dessutom ha ganska dåliga recensioner när vi kollar på booking.com.

Du hittar hotell i Deira här.

Var ska man bo i Dubai?

Var ska man bo i Dubai?
Deira

Längs havet och områden längre bort

Dessutom finns hotell längs stranden hela vägen från Bur Dubai ner till Marinan. Vi var faktiskt bara ner till havet just vid Marinan, så vi kan inte uttala oss om hur det ser ut i övrigt. Generellt verkar hotellen vid havet vara dyra och Skytrain går inte åt det här hållet, är våra iakttagelser.

Fler områden utanför själva Dubai finns också, det verkar ständigt byggas nytt, nytt, nytt. Vi var dock aldrig till något av dessa områden.

Var ska man bo i Dubai?

Alla våra inlägg om Dubai hittar du här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin för fler resetips i ditt flöde.

4 Comments

 1. En mkt intressant guide!

  Jag har alltid tidigare bott på
  Sheikh Zaid Road. Men när jag reste med barn uppskattade jag mkt en besch resort, allt beror väl på vad man ska göra i staden!

  Kram

 2. Det jag gillar med Dubai Marina är dels som ni skriver att man kan promenera, men också att det finns mycket att göra av ”semestertyp” just utanför dörren. Riktigt härlig känsla, och en mix av nationaliteter (och man kan klä sig som man vill). Himla bra med barn också, om man vill göra lite både och – och inte bara sol och bad.
  Vi har bott där två gånger (en vecka åt gången). Skrivit mer här om någon undrar mer om marinan.
  Jag hade nog faktiskt valt det utan barn också.. tror jag.

  • Gunilla Yourstone

   Vi hade nog valt Marinan om vi stannat längre och/eller tänkt oss fokus på sol och bad.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *