Var ska man bo i Hamburg? Efter två besök bara i år, känner vi att vi börjar få rätt bra kläm på Hamburg och vilka lägen som är att föredra. Vi tänker att det finns 3 olika lägen som är bra i Hamburg. Vilket av dem man väljer beror på hur man anländer, hur länge man stannar och vad man vill göra under sitt besök.

Haupbahnhof-området

Om man anländer till Hamburg med tåg och kanske bara stannar 1-2 nätter, så kan stationsområdet vara att föredra. Det man ska veta är att detta område är rätt rufft. Men det klientel av missbrukare som allt som oftast följer med järnvägsstationer i större europeiska städer.

Men kanske är man beredd att stå ut med det på grund av bekvämligheten att kunna kliva rakt ut från tåget och sedan checka in på sitt hotell. Så resonerade vi under vår tågluff när vi gjorde ett ministopp på bara en natt i Hamburg.

Om man bor här har vi förslag på ett supertrevligt och prisvärt hotell.  Hotel Alt Nürnberg ligger bara metrar ifrån Hauptbahnhof och trots sitt läge på en bakgata är det fräscht, fint inrett och har supermysiga ägare. En riktig fullträff i området. Boka här.

Var ska man bo i Hamburg

Sen måste vi också nämna CAB20. Här har vi inte bott själva, men detta är ett prisvärt boende med delat badrum. Det ser rätt coolt ut faktiskt, nästan lite kapselliknande. Och rent och fräscht. Boka CAB20 här.

Hafencity

Om man vill bo i Hamburgs världsarv och med närhet till Miniatur wunderland, så är det här bland Hamburgs gamla kanaler man ska slå ner bopålarna. Gångavstånd även till Landungsbrucke och restaurangerna där.

Vi har två hotellförslag här. Dels PIERFREI Hotel Hafencity i där vi själva bodde i våras. Ett så snyggt designhotell där man även kan välja att boka sig en retro-husvagn att bo i på hotellets tak. Egen trädgård ingår då. Boka PIERDREI här.

Var ska man bo i Hamburg

Dels The Westin Hamburg som är beläget i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbphilharmonie. Detta är förstås på intet sätt Hamburgs billigaste boende, men vilken utsikt! Boka The Westin här.


Var ska man bo i Hamburg

St. Pauli

St. Pauli är Hamburgs bar-, restaurang- och nöjeskvarter, där även den legendariska Reeperbahn ligger. Detta är de kvarter som Hamburg-turisten traditionellt väljer att bo i.

Empire Riverside Hotel ligger ner mot Elbe och Landungsbrucke med en fantastisk utsikt över vattnet och hamnen. Detta är ett hotell som vi själva gärna skulle prova vid nästa besök. Boka Empire Riverside här.

Var ska man bo i Hamburg

Hotel Hafen Hamburg har också ett mycket bra läge, om än något tråkiga rum. Boka här.

Var ska man bo i Hamburg

East Hotel Hamburg ligger längre upp i St. Pauli och är ett bra väl för den som söker något extra i inredningsväg. Boka East Hotel här.

Var ska man bo i Hamburg

Läs också: 17 saker att se och göra i Hamburg – våra bästa tips

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Men wow så många häftiga boenden! Stort tack för alla tips 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *