På hemväg från vår tågluff väntar vi till sista minuten innan vi bestämmer oss för var vi ska tillbringa vår natt på väg upp genom Tyskland.

Ett impulsivt stopp i Hamburg

Det blir till sist ändå Hamburg. Vi har ju biljetter norrut härifrån på eftermiddagen och vill inte riskera någon strul med att resa från en annan stad. Och därmed riskera att missa vår livsviktiga hemresa. Platsbiljetter genom Danmark och Sverige på sommaren är värda sin vikt i guld.

Tyvärr har det visat sig genom den här resan att velighet och impulsivitet kostar extra. Hotellrum samma dag eller dagen innan är dyrt.
Men vi har hittat ett supercharmigt och personligt hotell där man minst anar att finna sådana, nämligen direkt öster om Hamburg Hauptbahnhof, i de annars halvruggiga kvarteren där. Hotel Alt Nürnberg heter det och här bjuder man på nybakta muffins och vet inte till sig i sin iver att göra vår korta vistelse perfekt.
Det finns bara en hake. Vår bokning visar sig vara utan frukost. Nåväl det får väl gå ändå.

Frukost i Hamburg - Roncalli Grand Café
Frukost i Hamburg – Roncalli Grand Café

En förmiddag i Hamburg

Vi skrev ju lite kaxigt i början av den här tågluffen att Hamburg kändes lite ”gjort” för vår del just nu. Efter vår weekend i våras.

Men nu när vi väl är här är känslorna de motsatta. I stället den där sköna känslan ni vet. Att man redan kan en stad och nu kan kosta på sig att plocka russinen ur kakan så att säga.
I vårt fall innebar det igår middag på restauranggatan Lange Reihe och idag innebär det att bege sig direkt ner till den härliga strandpromenaden vid Elbe och njuta i solgasset.

Frukost i Hamburg på Roncalli Grand Café

Men först måste vi ju ha frukost. Vi ger oss iväg ”in mot stan” och hamnen via Mönckelbergstraße.

Och där plötsligt är den. En cirkusrestaurang! Rött, vitt och rosa. Champagne, lollipop, kristallkronor och cirkustält. Cirkusdirektörens röda uniform hänger till och med i dörren. I baren hylla efter hylla med Campari. För färgens skull.

Frukost i Hamburg - Roncalli Grand Café

Stämningen är en fläkt från förr. Kultur från Wien, från marknader och clowner. Kanske en smula dekadens till och med. Moulin Rouge goes cirkusmanege.

Frukost i Hamburg - Roncalli Grand Café

Vad är nu detta för ställe? Jo här serverar man frukost. Frukost på kakfat i tre våningar. Lyxfrukost eller mer modest. Med prosecco eller till nöds utan. Från 6 Euro och uppåt.

Frukost i Hamburg
Frukost i Hamburg – Roncalli Grand Café

Vi hoppar in och provar förstås. Beställer i förvirringen till och med fel frukostmeny, men det blir gott ändå med färskpressad juice och allt.

Roncalli Grand Café, hit kommer vi mer än gärna tillbaka.

Läs också: 17 saker att se och göra i Hamburg – våra bästa tips

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

6 Comments

 1. Tack för tipsen. Vi ska till Hamburg i början på december för att bocka av några tyska julmarknader; Hamburg har visst 5, Bremen’s verkar fin och så ev. Lübeck. Fråga: finns det inte hiss på Hotel Alt Nürnberg? Att jag inte fått upp hotellet på mina sökningar beror nog på att frukost inte finns som valalternativ på Booking. Schade…

  • Gunilla Yourstone

   Nej Alt Nürnberg har inte hiss dessvärre.
   Låter härligt med julmarknader. 😊

 2. Marianne

  Vilket ställe!

 3. Det måste jag komma ihåg till nästa sommar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *