Jag hann inte mer än hem och nödtorftigt köra två maskiner tvätt, innan det var dags för nästa resa. I fredags kastade vi oss ner till Hamburg på pressresa.

Covid

I Hamburg har man fortfarande haft kvar covid-restriktionerna fram tills idag 1:a maj. Det har känts lite avlägset att ta på och av munskydd på bussar, restauranger etc igen.

Pressresan

Det har verkligen varit spännande att få Hamburg visat för sig. Programmet har innehållit mycket intressanta guidningar och jättebra mat. Vi är verkligen nöjda med upplägget. Ett riktigt mysigt hotell har vi bott på också.

Ett tema för denna resa har varit kultur och musik. Hamburgs fantastiska konserthus Elbphilharmonie fyller 5 år i år och vi har fått möjligheten att gå på en av jubileumskonserterna. Dessutom på en oväntad guidning med musiktema.

Elbphilharmonie

Med på resan var även resebloggarna Peter och Helena med bloggen FREEDOMtravel.

Hamburg

Hamburg som stad känns ung, progressiv och spännande. Mycket av stan är ju återuppbyggd efter andra världskriget, men det finns också äldre delar, bl.a. ett UNESCO-världsarv.

Hamburg är ju extra aktuell för oss svenskar i och med att SJ i höst börjar med direkt-nattåg från Stockholm.

Pretzel

Nu återstår söndagen för oss här, i kväll åker vi hemåt igen. Och rapporteringen från både Amsterdam och Hamburg kan börja.

Tags

9 Comments

 1. Kul med en pressresa och gott med en bretzel

 2. Hamburg ser verkligen fint ut, blir lite sugen på att åka dit. 🙂

 3. Hamburg lön s spännande! Kul med tripp dit! 🙂

 4. Hamburg var min första utlandsresa! (Eller ja, åkte iofs genom Danmark först för att komma dit) Var typ gråtfärdig av lycka… Tror jag var 15 eller så? Kul att ni kom iväg!!

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, vad roligt! Bornholm var min första. 🙂
   Ja kul att det blev om än 3 månader försenat.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *