Under vårt besök i Hamburg förra helgen bor vi på Pierdrei Hotel, ett hotell med perfekt läge i Hafencity, precis intill Hamburg gamla hamnkvarter som idag är ett UNESCO-världsarv och även med gångavstånd till landmärket Elbphilharmonie, Hamburgs nya konserthus.

Från Hamburg Hauptbahnhof är det 10 minuter med buss till hotellet eller 20 minuters promenad.


Pierdrei Hotel

Pierdrei är ett nytt fräscht hotell som fick German Design Award 2022. Vi förstår varför. Det är ett riktigt snyggt hotell och samtidigt lekfullt, av det typen ni vet där man hela tiden hittar nya roliga och snygga detaljer.
– Kolla lampan! Är det Karl-Alfred de har i entrén?
Och så vidare.


Vi får ett rum på översta våningen och stortrivs här. Högst upp finns en rooftop bar som säkert är trevlig på sommaren. Längst ner i anslutning till lobbyn en restaurang där vi äter frukost och en lounge-del där vi avslutar med varsin kopp kaffe och te när vi hämtar våra väskor sista dagen innan vi åker ut till flyget.Camper City

Det kunde ha slutat där liksom. Ett snygg hotell med rätt läge.

Det är när vi inspekterar rooftop-baren som vi upptäcker dem. För nedanför oss, på taket ovanför lobbyn står tre stycken retro-husvagnar. På en konstgräsmatta och med lite softa solstolar och campingbord utställda runtom.

Dessa tre gobitar hyrs ut som hotellrum. Då ingår privat tillgång till ”camping-trädgården” också.

Flower Power, Retro och Hippie heter dessa tre husvagnar. De är vardera 10 m² och för 1-2 personer och kostar ca 1000 kr/natt. Husvagnar har dessutom takfönster så att gästerna kan se stjärnhimlen från sängen på natten.

Definitivt ett rolig och annorlunda sätt att tillbringa en natt  i en 4-miljonersstad på!


Pierdrei och Miniatur Wunderland

Hotell Pierdrei ligger bara några minuters promenad från en av Hamburgs största sevärdheter, Miniatur Wunderland. Man kan därför köpa biljetter till Miniatur Wunderland direkt på hotellet och även boka paket där både hotellrum och VIP-biljett till Miniatur Wunderland ingår. Ett VIP-biljett innebär att man inte behöver förboka en exakt tid utan kan besöka valfri tid på dagen.

Vi hade själva såna biljetter och det är alltid smidigt i dessa tider när allt måste bokas i tidsintervall att kunna komma när det passade en själv.

Hela Miniatur Wunderland växlar med jämna intervall mellan dag och natt. En av många coola features!

Miniatur Wunderland har vi fått flera tips om innan resan. Att vi absolut inte fick missa. Och det är verkligen en upplevelse att se världens största modelljärnväg-utställning. Alla uppbyggda miljöer är dessutom verkliga platser. Hamburg förstås, men också Italien, Schweiz, USA och Rio de Janeiro till exempel. Samt även Kiruna i Sverige som fått en egen monter.

Ishotellet i Kiruna

Läs också: Beatles-guidning i Hamburg – visste ni att det var här allt började en gång?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Tags

2 Comments

  1. Astrid

    Men vad mysigt! Har husvagnsdelen öppet på vintern också tro?

    • Gunilla Yourstone

      När jag kollar på hotellets hemsida verkar det som att husvagnarna går att boka året om. Så det har nog ordnat med uppvärmning. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *