Var ska man bo i Prag?
Prag är indelat i områden, Prag 1, Prag 2 och så vidare uppåt till Prag 18 någonstans. Där lägre nummer ligger mer centralt än högre nummer.

Om man som turist vill bo centralt är det i första hand Prag 1 som gäller. Prag 1 består av tre stadsdelar, Gamla Staden (Stare Mesto), Lilla Sidan (Mala Strana) eller Nya Staden (Nove Mesto). I alla dessa tre stadsdelar har du nära till allt och bor centralt och praktiskt.

Väljer man att bo längre bort är det viktigt att placera sig vid en tunnelbanestation så man smidigt kan ta sig runt i staden.

Var ska man bo i Prag? - hotell

Nya Staden (Nove Mesto)

Var ska man bo i Prag? - hotell

Fördelarna med att bo i Nya Staden är att man kommer bort några hundra meter från turistcentrum. Det är lättare att hitta mer genuina restauranger med mer överkomliga priser. Men allt finns fortfarande inom gångavstånd.

Här bor vi själva vid det senaste besöket i Prag, på Motel One. Ett snyggt designhotell med riktigt bra priser, som vi verkligen kan rekommendera. Praktiskt läge nära central stationen för den som kommer in till Prag med tåg eller med flygbussen.

Var ska man bo i Prag? - hotell
Motel One

Var ska man bo i Prag? - hotell

Gamla Staden, Stare Mesto

Var ska man bo i Prag? - hotell

Detta är den allra mest centrala delen av Prag. Här är hotellpriserna också som högst. Stadsdelen består av vindlande gränder, det kan ibland vara svåra att åka ändå fram till hotellet med taxin. Här är också priserna på mat och dryck som högst.

Måna av hotellen här ligger förstås i gamla byggnader, vilket förstås adderar charm.

Var ska man bo i Prag? - hotell
Hotel U Prince
Hotel U Prince takterrass

Ett riktigt centralt, och klassiskt läge får man på Hotel U Prince. Själva åt vi lunch med Prags bästa utsikt på deras takterrass.

Föredrar man att hyra lägenhet, kan Romantic Apartment Prague near Charles Bridge vara ett alternativ.

Var ska man bo i Prag? - hotell
Romantic Apartment Prague near Charles Bridge

Lilla Sidan (Mala Strana)

Var ska man bo i Prag? - hotell

Här bor man med närhet till Pragborgen, på andra sidan floden sett från Gamla stan. Vilken sida av floden, Moldau man föredrar är väl en smakfråga. Prags sevärdheter är ganska jämt fördelade över båda sidor.

Golden Star är ett bra tips på hotell här. Mysigt, centralt och bra pris.

Var ska man bo i Prag? - hotell
Golden Star

Bo i ett kloster? Om det känns spännande har Strahovsklostret även hotellverksamhet. Moderna rum i en gammalbyggnad belägen i klosterträdgården. Wi-fi endast i lobbyn. Strahovsklostret mikrobryggeri har vi redan skrivit om i ett tidigare inlägg.

Var ska man bo i Prag? - hotell

Längre ut

För ett lite annorlunda boende, prova att bo på en båt. Admiral Botel ligger förtöjd på västra sidan av Moldau.

Läs alla våra inlägg om Prag här.

Vill du ha fler hotelltips? Glöm då inte att följa 4000mil på Facebook och Bloglovin.

2 Comments

  1. Joanna

    Hej!
    Vi är ett gäng som ska åka till Prag i september och har hittat ett boende i disktrio 10 på gränsen till sistrik 3, 1 och 4 om jag läser kartan rätt. Vad tror ni om att bo där? Är det ute på vischan? hehe

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *