Sedan vi kom hem från Dalarna har vi varit ute i vår stuga vid havet  i Järnäsklubb i Nordmalings kommun.

Våra dagar i stugan

Att skriva om våra dagar här i ”Klubben” skulle man nästa kunna göra med karbonpapper. För det blir ju mest samma, samma här. Ta det lugnt, läsa lite, fixa lite ute på tomten, det finns alltid något att göra. Ta en promenad i skogen eller utmed havet. 7.000 steg eller 10.000 beroende på vilken runda jag väljer för dagen. Lyssna på dagens sommar-program samtidigt. Slappa lite i solen, ta kajakerna ut på havet. Kanske till Grisselklubben där man kan bada avskilt från klipporna. Kanske bara runt stenarna där sjöfåglarna sitter. Eller kanske bara rakt ut mot horisonten.


2:a sprutan vaccin

En dag har jag åkt in till Umeå för att få min andra spruta vaccin. Äntligen! Men jag fick rätt kraftiga biverkningar. Hade inte alls räknat med det, är ju en sån så tänker, ”pjåsk, inte får jag nåt inte”. Men det blev en liten mini-influensa där på en dag när jag låg däckad i sängen mest.

Christofers projekt

Christofer har dragit igång projektet Altan och jobbat på med det i godan ro. Han älskar verkligen såna här projekt. För honom är det ren avkoppling att få bygga på något. Då mår han bra.

Altanen ska när den är färdig bestå av tre sektioner. En i väster, det så kallade lähörnet, där man sitter om det blåser från havet. En del i söder, där man sitter mest jämt om det inte blåser så farligt från havet. Och en del i öster som bara är en passage till altandörren.

Hurra! Plötsligt är västersidan klar.

Husbilen då, undrar kanske vän av ordning? Jo den är på paus över sommaren. Nu har vi fullt upp med att resa, uppleva och vara i stugan. I vinter finns gott om tid att pyssla med husbilen igen.

Och tillbaka i Umeå

Idag fredag är vi hemma i Umeå igen. En tvätt- och packdag inför resan i morgon. Nu har även regnet som vi läst om i södra Sverige i veckan, nått oss här uppe.

Vi är verkligen så nöjda med våra dagar i stugan. Att vara där är total avslappning och verkligen det bästa om vädret är det rätta, som det varit denna sommar. Vi gratulerar oss själv varje dag till att vi köpte denna lilla stuga ”för inga pengar alls” för 7,5 år sedan.

 

 

2 Comments

  1. Jag skrollade igenom era inlägg för någon dag sedan och imponerades över allt ni lyckas skapa, både kvantitativt och kvalitativt. En sådan tanke ska en inte hålla för sig själv så nu säger jag det: Ni är grymma på det ni gör!

    • Gunilla Yourstone

      Tack Linda! Det behövde jag höra just nu!
      Skrivmässigt är jag nästan i ett euforiskt tillstånd just nu när man äntligen kan resa och uppleva igen efter en lång mörk hemmasittar-vinter. Så det gäller ju att utnyttja den känslan så länge den varar. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *