Vi bodde på 4 olika hotell, på 4 olika orter under vår resa till Zanzibar. Vi tyckte att det var trevligt att åka runt och se ny platser. Det blev två nätter i Michamvi, tre i Jambiani, två i Matemwe och slutligen en sista natt i Stone Town. Samtliga hotell var ungefärligen i prisklassen 1000 kr/natt och vi gillade dem alla på olika sätt.

Läs också om var på Zanzibar man bor bäst här.

Kae Funk Zanzibar i Michamvi

Här vaknade vi morgonen efter vår 24 timmar långa resa ner. Vi kom mitt i natten i mörkret och vet på morgonen knappt var vi befinner oss. Vaknar långsamt av solen, ser havet glittra redan från sängen. Stiger ut och sätter ner våra nakna fötter i solvarm overkligt vit sand.

hotell på Zanzibar
hotell på Zanzibar

Hyddor med mycket safarikänsla, en reception/restaurang som hade gjort Tarzan avundsjuk (jodå vi såg Legend of Tarzan på vägen ner) och ett skönt lugn. Förmodligen en av Zanzibars softaste strandbarer som blir oemotståndlig i solnedgång.

hotell på Zanzibar
hotell på Zanzibar

Vi gillar stället som ni hör och kan absolut rekommendera ett par nätter här. Om tidvattnet inte vill samarbeta kan man hitta badmöjlighet i Paje i stället.

Du bokar Kae Funk Zanzibar här.

Blue Oyster Hotel i Jambiani

Man stiger in genom de höga grindarna i muren och det första man ser är det turkosa havet som glittrar. Och man veeet att man kommer att trivas.

hotell på Zanzibar
Pole pole…

Och Blue Oyster är verkligen härligt.
Solsängar med ”pole position” en bit upp ovanför stranden. härifrån missade man inget som pågick där nere. Snyggt, trevligt personal, något enkla rum med fläkt, ej ac.

Vi trivdes verkligen på det här hotellet.

Du bokar Blue Oyster Hotel här.

hotell på Zanzibar
Inte så tokigt att äta sin frukost här varje morgon
hotell på Zanzibar

Zawadi Beach Villas i Matemwe

hotell på Zanzibar

När vi kommer fram blir vi först lite besvikna. Stället känns inredningsmässigt lite passé och vi saknar Blue Oysters härliga terrass vid havet. Men vi får snabbt tänka om. Vad gör väl lite dekorationskakel i badrummet, när personalen är så otroligt trevliga? Personalen är trevlig på alla hotell på Zanzibar (vågar vi nog faktiskt lova, för alla människor är det här), men på Zawadi är de helt enkelt lite extra trevliga. Kocken, som lagar resans bästa curry, är så social att han bokstavligen klättrar ut genom serveringsluckan i sin iver att få slänga lite käft med samtliga gäster. Här finns även en pool när man tröttnar på tidvattnets nycker.

Du bokar Zawadi Beach Villas här.

hotell på Zanzibar

Dhow Palace Hotel i Stone Town

hotell på Zanzibar

Yes! Det här älskar vi! En riktig kolonialbakelse från förra seklet! Hur ofta i vuxen ålder har man smugit runt på sitt hotell på upptäcktsfärd och ständigt hittat nya trappor, terrasser och utsiktspunkter? Nä tänkte väl det, men här är det läge.

Du bokar Dhow Palace Hotel här.

hotell på Zanzibar
hotell på Zanzibar
hotell på Zanzibar
hotell på Zanzibar

Facit efter våra 8 nätter på Zanzibar blir alltså 4 riktigt mysiga hotell som vi trivdes alldeles utmärkt på allihop.

Fler fantastiska hotell på Zanzibar hittar du här.

Glöm inte att följa 4000mil.se på Facebook för fler reseberättelse och resetips.

18 Comments

 1. Ser riktigt härligt ut. Skulle gärna åka dit men hur är det i Zanzibar egentligen? har haft flera bekanta som varit där och blivit rånade och det förtar ju en del utav upplevelsen.

  • gunilla yourstone

   Oj, det lät ju inget kul! Man ska inte vara ute och gå själv i mörkret på kvällen och man ska ordna med taxi via sitt hotell. Så det är ju lite osäkrare på så sätt än tex resmål i Asien.

   • Astrid

    Hej!
    Zanzibar kan vara underbart – men själv blev jag rånad första gången jag var där…. mitt på ljusa dagen dessutom. En man med en stor kniv tog min handväska m.m. Det kan vara bra att veta, att om man gör en polisanmälan så kan straffen vara väldigt stränga. Orimligt stränga i förhållande till brottet.
    Men där det finns fattiga människor som ser rika turister, så finns det alltid en frestelse förstås….. Personligen gillar jag bättre fastlandet Tanzania… egentligen.

    • gunilla yourstone

     Usch, det låter inte roligt! Ja, jag hörde om rån innan vi åkte också. Jag var till fastlandet Tanzania 1998 och minns att landet kändes väldigt fattigt och ”hårt” då. Förhoppningsvis har folket fått det bättre på den nästan 20 år som gått sedan dess.

 2. Marina

  Det ser fantastiskt ut alltihop!!

 3. Det ser verkligen härligt ut! Nu blir jag ännu mera sugen på att åka dit!

  Kram Lena

 4. Zanzibar är SÅ stället för nästa (egenbestämda) solresa med familjen. Jag tippar om två år. Lägger era finfina tips på minnet tills dess!

  • gunilla yourstone

   Härligt, Zanzibar är verkligen fint! Ja man får ju lägga resorna på kö, så att man får plats med allihopa. 🙂

 5. Ser underbart ut! Är det bäst att boka allt boende hemifrån? Eller går det att hitta bra ställen på plats?

  • gunilla yourstone

   Boka hemifrån. Det är inte så lätt att gå runt och leta. Hotellen ligger bakom höga murar och utspridda.

 6. André Wilhelmsson

  Härligt.
  Vilken del av ön är bäst att bo på, norra eller södra. Vi räknar med att åka nu i höst under höstlovet o räknar med att bo på 1 ställe och vill gärna att det blir bra. Har själv hört att norra delen är bra.

 7. Monica

  Hej och tack för en bra blogg! Följde några av rekommendationerna och Dhow var toppen men däremot är Kae Funk inte värt att lägga tiden på. Bedagat och slitet, växtligheten döljer allt vad utsikt heter och själva boendet är riktigt risigt nu. Vi bodde är i 5 nätter i 2 hyddor. Ena hyddan hade ett stort hål i golvet och var utan varmvatten trots löften om åtgärd. Toan pajade flera gånger i den andra. Skulle inte rekommendera stället.

  • Gunilla Yourstone

   Oj vad tråkigt att det förfallit så. När vi bodde där för tre år sedan var det fräscht. Men kanske kan det vara lite fuskbyggen i den här delen av världen, så att det inte håller så länge?

 8. Hej! Fina tips! Hur är det med taxipriser?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *