Vi gillar ju verkligen hotell med det där extra. Inte nödvändigtvis lyx, utan just, det lilla extra. Och vi är fullständigt galna i utsikter. Så konstigt då att Varghotellet på Järvzoo har undgått oss i alla de 20 år som det har funnits. För detta är verkligen något extra. Och med den där utsikten.

Läs också: De 12 maffigaste utsikterna vi haft från våra hotellrum världen över

Foto: Järvzoo

Vad är Varghotellet på Järvzoo?

Varghotellet är ett hotell som är beläget inne i själva djurparken Järvzoo i Järvsö. Det ligger dessutom i direkt anslutning till det ena av två varghägn i djurparken. Rummen har stora från-golv-till-tak-fönster direkt mot varghägnet. Man har alltså utsikt mot vargarnas vardag och liv från sitt rumsfönster. Det är knappt att vi hinner sova och äta under vårt dygn på Varghotellet, vi har fullt upp med att följa med i vargarnas liv. Om vi går iväg, går in på toa eller ve och fasa, går iväg för att äta, så kan vi ju missa något spännande!

Varghotellet Järvzoo
Varghotellet Järvzoo
Varghotellet Järvzoo

Vår vistelse på Varghotellet

Vi har en bit att köra från Prästgården i Borgvattnet, vårt boende föregående natt, ändå. Eller egentligen inte så långt, men färden går på små slingriga landsortsvägar. Mycket 70 och så gärna 50 på det då och då. Köttsjön, Matfors, Hassela. Ja ni hör ju själva. Och så bara måste vi ju stanna vid Döda fallet och Thailändska paviljongen. När vi får klart för oss att vi passerar. En lunch på det, sen.

Klockan hinner bli närmare fem innan vi är framme och kan checka in. På Varghotellet är man så att säga inlåst i djurparken. Ensam med djuren. När parken har stängt kan vi som bor här promenera runt ensamma och titta på djuren. Perfekt i Corona-tider.

Varghotellet Järvzoo

Men först fastnar vi förstås i rummet. För när vi kommer är det full action i varghägnet. Ett gäng vargar springer fram och åter framför vårt fönster. Någon ligger och relaxar på en sten. Oss bakom fönstret tar de ingen notis om.

Men sedan måste vi förstås slita oss och gå ett varv i parken också. Djurparken är byggd så att man går en sammanhängde slinga på trätrallar. 5000 steg ungefär. Djuren här är nordiska djur. Ren, myskoxe, älg, lo, järv. Och så vidare. En timme drygt tar det att gå runt.

Precis utanför djurparken ligger Bergshotellet med restaurang. Vi kan smita ut och in ut djurparken med en tagg och äter middag här i kvällssolen. Sedan mer vargspaning på hotellrummet och ytterligare en rundtur i parken vid halv tio-tiden. Nu får vi se ett av lodjuren som bär en unge i nackskinnet! Vi somnar till ljudet av ”våra” vargars ylanden i natten.

Väckning 7 och ytterligare en morgontur i parken. Både rödräven och fjällräven är framme denna gång. Och sen när vi är tillbaka, då tar sig årets vargvalps-kull upp till vårt fönster. De har vi bara sett på avstånd förut, men nu är de uppe också leker framför vårt fönster. Knappt man har tid att duscha, om det ska vara så här ju!Halv elva är det utcheckning och vi måste skiljas från våra vargar för denna gång. En helt unik och underbar upplevelse att få bo grannar med dem i 18 timmar.

Varghotellet Järvzoo
Varghotellet Järvzoo
Varghotellet Järvzoo

Läs alla inlägg från vår roadtrip i södra Norrland här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

2 Comments

  1. Åh vilken otrolig upplevelse det måste ha varit, detta hade jag nog älskat, som är fascinerad av alla sorts djur 🤩

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *