Förr om åren brukade vi publicera ett inlägg runt ”Topp 9 Instagram”, det vill säga de mest gillade bilderna på Instagram under året. Nu för tiden känns kanske Instagram minst sagt segt? Svårt att nå ut tycker vi och många andra med ”professionella” konton.

Med ett undantag. För vad gäller reels går det fantastikt fortfarande att då och då nå ut och få lite spridning om man träffar rätt med innehållet. Reels är också rätt roliga att göra, så vi har satsat lite på det i år.

Därför tillägnar vi dagens inlägg till 2023 års mest sedda reels. Håll till godo.

1. Kungen

Förstås. Kungen dominerar totalt med sin monsterhit på vårt Instagram-konto. För vi lägger 100% av äran på kungen (och drottningen) själv och 0% på oss. 738.000 visningar och 13.120 likes. Grattis kungen! Som ju besökte Umeå den 31:a augusti för att fira sina 50 år på tronen.

Här kan du se kungens reel.

2. Flygplanet

Nu när vi har blivit lite mer varma i kläderna vad gäller att skapa reels, tycker vi själva att denna är alldeles för långsam och seg. Men tydligen var intresset för en svit inne i ett livs levande flygplan tillräckligt stort ändå för att 16.357 skulle orka titta.

Här kan du se vår Jumbo Stay-reel.

3. Calskroven

Norrlands stolthet? Kanske inte ändå, men unikt är det i alla fall med ett skrovmål inbakat i en Calzone. Många ville kolla när denna anrättning dissekerades. 8381 visningar. ”Skalpell syster!”

Här kan du kolla in Calskrove-reelen.

4. Botafumeiron

Lite otippat ändå att denna ganska långsamma reel där botafumeiron svingas fram och tillbaka i katedralen i Santiago de Compostella fick så många views. 6781 stycken.
Men kul, för det var verkligen en unik upplevelse.

Här hittar du vår reel från pilgrimsmässan.

5. Svantrampbåten

VI tänker att det är det humoristiska inslaget i denna reel, där vi trampar runt i en tvättäkta svantrampbåt på Hallstätter See i Österrike, som bidrog till dess popularitet? 4632 views.

Titta på reelen här.

6. Linbanan

Upp på berget Dachstein i Österrike går en synnerligen häftig linbana. Dels att det är en dubbeldäckare. 10 stycken tursamma personer har möjlighet att stå här uppe varje tur. Vi åkte en av de första turerna för dagen och vid denna tidiga timme var vi inte fler än att alla alla passagerare fick plats här.

Sedan är själva uppfarten något alldeles extra också.
– Här kommer vi aldrig upp, kom jag på mig själv med att tänka. Och då tillhör jag verkligen inte de mest lättskrämda.

4385 views hade denna reel som du ka titta på här.

7. Kanjonen

En riktigt läcker ”gorge” i södra Tyskland, som vi besökte så sent på kvällen att vi i stort sett var ensamma där. Detta i kombination med att vi hittade en bra reel-mall att stoppa in filmerna i ledde till 4081 views.

Se vår reel här.

8. Bläckfiskkokaren

Den flörtande bläckfiskkocken i Melide i spanska Galicien charmade inte bara mig utan en god del av våra följare med sin sjönsång. 3816 views.

Spana in vår reel med denna charmör här.

9. Getaherden

Vad är detta? undrade vi förstås, första gånger de kom i vår väg. En hjord getter som vallades rakt igenom schweiziska Zermatt. Punktligt ena vägen klockan 9 på morgon och sedan åt andra hållet klockan 5. Två sura vuxna herdar och så ett gäng söta herdebarn i matchande skjortor.

Var detta en envis getbonde som vägrade lägga om sina djurs betesvanor bara för att hans by väst till sig till en av Schweiz mesta turistorter? Eller var detta en turist-grej? Svaret visade sig tyvärr vara det senare. Men vår film är ändå söt och sågs 3747 gånger.

Se filmen här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *