Den här tiden på året är det roligt att kolla vilka foton på Instagram som fått mest likes under året. Det vill säga ”topp 9 på Instagram 2021”. Ibland håller man med Instagram och tycker att det är rätt foton som fått uppmärksamhet och ibland kan man inte alls förstå hur ett visst foto kunde gå så bra.

Inte så sällan har man själv en annan favorit än de 9 utvalda.

Detta är 2021 års topp 9 på Instagram för oss.

Topp 9 på Instagram 2021
Topp 9 på Instagram 2021

1. Mulafossur

Topp 9 på Instagram 2021

Vattenfallet Mulafossur i byn Gasadalur på Färöarna. Detta blev 2021 års gigant och vinnare. Förståeligt ja, för det är en vacker vy. Fast lite, lite tråkig också i och med att det finns hundratals, kanske tusentals nästan identiska bilder där ute på internet.

Läs också: Vattenfallet Mulafossur och byn Gasadalur – vi besöker vägs ände och pratar med en söt farbror

2. Ammarnäs

Topp 9 på Instagram 2021

Efter toppbestigningen av Gajsatje med vy över Västerbottensfjällens högsta toppar kommer vi ner till parkeringen igen vid halv 4 på eftermiddagen. Det är 27-28 grader ute, om jag minns rätt och jag kan inte motstå ett bad i Tjulträsk. Vi är ensamma på plats och vattnet är förvånande skönt, fastän vi bara är i början av juli.

Jag är lite förvånad ändå att just detta foto gått så bra. Inte jättemärkvärdigt, tänker jag. Fast det är kanske känslan som gör det. Med ett härligt bad i den miljön?

Läs också: Vandring i Ammarnäs – Gajsatje och vidare oledat

3. Fryksås

Topp 9 på Instagram 2021

Dalarnas vackraste utsikt hittar man nog i Fryksås, norr om  Orsa. I alla fall en av de vackraste. Denna bild som Christofer tar av mig, i min favoritklänning från King Louie dessutom, blir absolut en av favoritbilderna från sommaren 2021. Så kul att det nådde topp 3 på Instagram också.

4. Vägen mellan Gjogv och Eidi

Färöarnas vackraste väg är nog denna mellan orterna Eidi och Gjogv. För att få denna vy måste man åka i riktningen mot Eidi.

5. Låktatjåkka

Denna bild föreställandes den lilla söta stationsbyggnaden i Låktatjåkka på vandringsvägen till Trollsjön, Abisko, är ju inte från i år. Det var 2019 som vi var här också vandrade. Men någon gång där i resefastan i början av 2021 plockade jag fram fotot och publicerade på Instagram med texten ”Sveriges vackrast belägna järnvägsstation?” Och många gillade.

Läs också: Vandring till Trollsjön – när det går hajp i vandringar

6. Hägring

Topp 9 på Instagram 2021

Genom Västerbottens län, från Holmsund till Borgafjäll, går Konstvägen sju älvar. Alla de 13 konstverken längs vägen är kanske inte jätteimponerande, men konstverket Hägring strax bortanför Vännäs är en favorit. Så pass faktiskt att vi kör hit en vintereftermiddag bara för att fota i solnedgången. Och det blev väl ett halvhyggligt foto i alla fall?

7. Traelanipa

En favoritbild för mig är denna som Christofer tog av mig på den färöiska klippan Traelanipa. Det vill säga en klassisk  ättestupa där man sägs ha knuffat ut lata trälar när det begav sig.

Jag visade den på jobbet, under temat ”det här gjorde jag på semestern” och den väckte då stor munterhet.
– Sprang du upp ända dit bara för bilden?

Och ja, så jobbar ju vi på våra resor. Där är väl ingen sak att göra för ett bra foto, resonerar alltid jag.

Läs också: Vandring till Traelanipa, Trälklippan – Färöarnas egen ättestupa

8. Traelanipa (igen)

Från min position i förra bilden är denna bild tagen. Grejen med bilden är att man från denna position får en illusion av att sjön liksom svävar. Vi är väl måttligt imponerade av denna trollkonst men är man på plats så måste ju fotot tas. Så det så.

9. Långfjället

Långfjället i Grövelsjön var segt som långfil på vår väg till Töfsingdalens nationalpark i somras. Dimmigt, brungfärgat och blåsigt. Bara att avverka steg för steg alla de 13 kilometrarna. Men när vi kom ner närmare nationalparken blev det roligare. Och vackrare. Bland annat på grund av detta ill-orangea träd som kom i vår väg.

Läs också: Vandring till Töfsingdalens nationalpark från Grövelsjön

Våra egna favoriter

Det var alltså Instagrams åsikt om 2021 års bilder. Vad tycker vi själva då?

Ja själv gillar jag både den första från Traelanipa, där jag står högst upp på klippan, plus Hägring och Fryksås.

Fast kanske allra bäst bilden nedan som Christofer tog i Idre? Den gick inte dåligt på Instagram, men blev ingen succé heller.

Sen gillar jag våra väderkvarnbilder från första kvällen på Öland också. Så mycket sommarkvällskänsla i dem.

Tex denna

Christofer då? Jo han väljer faktiskt badbilden från Ammarnäs.

Här hittar du vårt Instagram-konto.

 

8 Comments

 1. Fantastiska bilder och kul att så mycket är från Färöarna, hög igenkänningsfaktor på det! Jag tycker nog att klippbilden där du står högst upp är roligast eftersom den ger ett sånt mäktigt perspektiv.

  Hägring måste jag nog svänga förbi vid tillfälle. Sett på bild massor av gånger men inte riktigt orkat kolla upp var den är belägen. Tack för tipset!

 2. Fina bilder! Jag gillar nummer 1 allra bäst!! Jag försökte också göra topp 9, men i år funkar apparna inte. Tyvärr kan jag inte göra manuellt heller, eftersom statistiken bara går 90 dagar tillbaka för mig, av någon anledning …? Gott Nytt år!!!

  • Gunilla Yourstone

   Jag räknade ihop topp 9 själv. 😅 Vet ju vilka bilder som gått bra och kan komma ifråga.
   Ingen verkar ha fått apparna att funka i år.

 3. Underbara bilder. Färöarna är otroligt bildskönt, snygga bilder därifrån. Angående apparna så har Instagram stoppat funktionen i sitt API. Jag fick däremot en app som heter BestGrid att funka. Men den är kanske inte helt 100%, men duger 😀

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst är Färöarna vackert. Förståeligt att följarna gillat dem bäst.
   Ja jag såg det till sist någonstans att det var Instagram som stoppat funktionen. Tråkigt, för best9 var en rätt roligt grej.

 4. Bra inlägg, bra sätt att få inspiration på vackra platser att besöka !

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *