Top9 är en välanvänd app runt nyår. För alla vill ju förstås kolla vilka ens 9 mest populära bilder på Instagram har varit. Vi är inget undantag. Så här säger appen, dessa är våra mest likeade bilder under 2020.

Top nine enligt Instagram

Så här ser toppen ut. En vinterbild från Umeå, en sköldpadda på Seychellerna, lite Skåne och i övrigt dominerar  svenska fjällvärlden.

1. Rådhusesplanaden

En ögonblicksbild tagen med mobilen på väg till Coop blev årets populäraste. Rätt usel kvalitet, men det märks väl kanske inte om man tittar i telefonen? Tack vare nysnön, Rådhusesplanadens lampor och Umeås rådhus i bakgrunden gjorde den succé i slutet av mörka, tråkiga november. Man upphör aldrig att förvånad. Själv är jag inte lika imponerad.

2. Havssköldpaddan på Maldiverna

Vi beger oss ut på vår tredje snorklingsutflykt på Maldiverna. Den första var till de imponerande mantorna, den andra bjöd på massor av vackra fiskar. Men nu, sen vi bytt ö och utgår från Bodufolhudhoo, vill vi ju se havssköldpaddor också. ”Beställer” av vår guide innan avfärd. Väl medvetna förstås om att dylika saker inte går att beställa. Förstås.

Men plötsligt är han (eller hon då) där. Framför oss i havet, betandes. Lugnt och fridfullt. Vi fyra simmar fram på lagom avstånd. Iakttar. Njuter av ögonblicket. Ryggen är fri för vår sköldpadda att simma bort, men han står kvar. Vi får ju plats alla fem. Det blir till slut vi som simmar vidare.

Bilden är tagen av antingen Christofer eller Alva, vi minns inte så här efteråt.
– Den där är ju inte er, den har ni lånat någonstans, säger svågern när han ser bilden. Och det får man väl ta som en komplimang?

3. Renar på vägen över Flatruet

En fantastisk plats, Flatruet. Sveriges högst belägna väg går över här och den dag vi besöker gnistrar solen i kapp med höstfärgerna och renarna är överallt. Kul att bilden blev så mycket gillad.

4. Sjön Bolagen i Härjedalen

Överlag blev just bilderna från ett höstfärgat Härjedalen väldigt populära på Instagram. Här har vi precis lämnat Hotell Fjällnäs egen designstuga nere vid sjön och klättrat uppåt och tillbaka på Guldtur 17. Jag vänder mig om och tar den här bilden ner mot sjön och stugan.

5. Kaffekåsan vid sjön Bolagen

En bild till alltså från samma dag som förra och dessutom med utsikt över samma sjö!

6. Kvällsutsikt från Saltoluokta fjällstation

Denna utsikt hade vi från Saltouokta fjällstation, både från vårt lilla fönster uppe i bröllopssviten Sirkas och från fönstren i matsalen där vi åt middag varje kväll. Denna kväll hade det regnar och sedan sprack himlen upp lagom till solen började gå ner. I den mån den nu alls går ner under sommaren i den här delen av världen.

7. Sonfjällets nationalpark

Lite får man kanske rodna och skämmas här, för ja, jag lade ju på ”lite rosa fluff” där på himlen. Egentligen var det grötgrå dimma. Men det röda blåbärsriset, det var alldeles äkta det. Taget under en dagstur i Sonfjällets nationalpark.

8. Skåneleden

Detta är det foto från vår vandring längs Skåneleden i september, som tog sig ända upp på topp 9. Det är taget norr om Skillinge, längs den gamla leden längs havet i den lilla, lilla byn Gislövshammar. En härlig och fridfull plats och ett av mina favoritställen längs leden.

9. Flaturet, skylten

Alltså igen, galet att så många som 5 foton på topp 9 kommer från samma resa, den 3 dagar långa weekendturen till Härjedalen i början av september. Detta foto är nog det första jag hinner ta uppe på Flatuet, jag hinner nätt och jämt få fram kameran innan han kommer, renen. Och jag förstår direkt att ”this is my shot”.

Bästa bilderna enligt oss själva

Jaha, Instagram har talat. Men vad tycker vi själva då? Vilka är årets bästa Instagrambilder?

Ja, havssköldpaddan gillar jag ju. Jag trodde ju länge att den skulle vinna och tänkte att det var en värdig vinnare, helt klart. Sen gillar jag Gislövshammar och Flatruetskylten också. Av de på topp 9.

Annars är denna en favorit, på Christofer och mig på Maldiverna. Tagen av Alva.

Och den här. Tagen av Christofer i Saltoluokta.

Om Christofer får välja blir det den här. Tagen av mig och Alva är motivet, på järnvägsbroarna i Gysinge, Gästrikland.

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Drömmiga landskap, strand och solnedgång – det måste väl ändå vara instagrams specialrecept? Gick nu in på er Instagram. Ser att jag har gillat några av era bilder, men inser också att det är rätt sällan ni dyker upp mitt Johnnybajdzjan-flöde. I wonder why!

    • Gunilla Yourstone

      Jo det är ju så både på Insta och FB att de bara styr mot de man gillar och resten döljs ganska fort.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *