I slutet av året kan man förstås inte motstå att använda sidan BestNine för att kolla vilka bilder som gått bäst på Instagram under året.

Instagram-året har annars varit ganska tungt sedan Instagram införde sina algoritmer och man har fått se sina små alster rendera i färre och färre likes under året. Glädjande då att se att två foton från årets nia är från årets sista resa och årets sista månader. Kanske finns det hopp för Instagram ändå?

Dessa är de bilder som våra Instagramföljare gillat bäst och mest:

Rota Vicentina, Portugal

Alltså en ljuvlig dag och ett ljuvligt landskap. Jag är ändå lite förvånad över att just denna bild vann. Söt, men kanske inte spektakulär?

Läs om mina vandringar längs Rota Vicentina här.

Pico Arieiro, Madeira

Först trodde jag faktiskt att jag hade otur med vädret på min vandring. Dimma och allt. Men det var nog egentligen tvärt om. Hela två bilder kvalade in på topp 9.

Läs om Madeiras och kanske Europas bästa vandring här.

Kruger National Park Sydafrika

Denna bild har Christofer tagit. Kan det bli bättre? Läs om vår safaridag i Kruger här.

Isla Holbox, Mexiko

Sinnebilden av paradiset? Vi stortrivdes i alla fall på Holbox den korta tid vi stannade.

Havanna, Kuba

Egentligen finns det andra bilder från Havanna och de vackra gamla bilarna, som vi gillar bättre. Men just denna bild gillas fortfarande med jämna mellanrum på Instagram.

Prag, Tjeckien

Den första bilden är vi lite stolta över faktiskt. En jäkla stämning i den och precis så var vår lunch där uppe också. Bild nummer två är mer medioker och nog mer ett utslag av våra följares kärlek till Prag än till vår fotografiska begåvning, om man säger så.

Vrsic, Slovenien

Sloveniens högst belägna väg. Vår dag här regnade och dimmade bort sig. Men vore vi verkligen resebloggare om vi inte åkte tillbaka nästa dag? Och fick bilden och utsikten?

Andra foton som vi själva gillar

Dessa 9 är alltså de som våra följare på Instagram gillade bäst. Men sen finns ju de där fotona som man själv gillar och tycker att man fått till riktigt bra. Men som inte nådde ända fram i konkurrensen. Nu får de en chans till.

Dolomiterna
Tropea
Kruger
Slovenien

Våra egna favoriter?

Måste jag välja en bild för i år så blir det faktiskt den andra av den två från vandringen på Madeira. Det med de blå vandrarna på.

Och när jag frågar Christofer så blir det faktiskt samma. Utan att jag berättat om min favorit själv först.

Glöm nu inte att följa oss på Instagram om du inte gjort det innan.

4 Comments

 1. Är det därför jag reagerat på att det kommit så lite likes på sistone..! Undrar hur man kan komma kring det nu då..🤔 Men roligt inlägg, jag har också ett instainlägg på gång!

  • Gunilla Yourstone

   Instagram-algoritmen jobbar ju så att man ser mer från sina närmaste. Då hamnar ju rese-konton och sånt automatiskt längre bort i flödet och fler missar bilderna man lägger upp. Men vet inte om algoritmen ändrat igen, för nu går det bättre tycker jag.

 2. Ja, tyvärr är det ju söta landskapsbilder som oftast får många likes. Visst, jag gillar bilden, den är vacker, men som du säger, den är inte spektakulär och alls inte svår att ta, om man inte har ont i ryggen förstås. Själv föredrar jag bilder där något händer, där det är lite action, gärna bilder av människor i en viss kontext. Men dessa funkar sällan på Instagram tyvärr.

  • Gunilla Yourstone

   Jag får alltid färre likes om det är en människa i centrum på bilden, oavsett kvalité i övrigt liksom. Tråkigt, men då blir det ju att man anpassar sig lite till det.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *