Går det att alls hälsa på 70-plus-släktingar under Corona-pandemin?
Ja det är klurigt det här. Först verkade det som att man inte skulle kunna träffa sina 70-plusare alls tills Coronan var över. Sedan upptäckte vi att de som har sina släktingar i samma stad umgicks utomhus. Inte applicerbart för oss dock. Min pappa bor i Gävle, nästan 50 mil från vår hemstad Umeå. Inte ett avstånd som man tillryggalägger för en snabbfika på altanen eller en promenad i skogen.

Dessutom har det ju tills helt nyligt varit typ förbjudet att resa längre än 2 timmar hemifrån.

Men så kom vi på hur vi skulle göra. Så när reserestriktionen upphävdes, bokade vi blixtsnabbt en lägenhet 5 nätter i Gävle. På det sättet har det varit möjligt för oss att åka ner och umgås dagtid på utflykter och kvällstid över utomhus-middagar. Dels i pappas trädgård och dels kanske ute på stan.

Gävle. foto: Daniel Bernstål

Vi åker i separata bilar på alla utflykter alla dagarna och umgås alltså bara utomhus, vi går inte ens in hemma hos pappa, så detta borde gå bra. Dessutom har vi isolerat oss lite extra i veckan innan för säkerhetsskull också.

Nu är vi plats här i lägenheten i Gävle. Ska bli lite trevligt att bo i centrala stan. Annars är vi normalt knappt in till centrala Gävle när vi är på besök. Det blir säkert läge för några sköna promenader i stan under våra dagar här. Men förstås känns det också lite surt och onödigt att betala en massa tusenlappar för en lägenhet när vi under normala omständigheter kunnat bo gratis hos pappa. Men sånt är läget just nu.

Nu hoppas vi bara på skapligt väder. Tyvärr har ju det strålande sommarvädret övergett åtminstone Norrland, om inte hela Sverige, i dagarna och prognosen ser lite dyster ut, men så länge det inte är hällregn bör vi kunna umgås utomhus i någon form i alla fall.

hälsa på 70-plus-släktingar under Corona - Gävle
Vi ska bo helt nära denna skylt. foto: Daniel Bernstål

Läs också: Våra planer för sommaren 2020

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *