-Hur har ni tid att resa så mycket? Ha ni inga jobb? Är frågor som vi får oftare och oftare.
Men jobb har vi ju förstås. Det som krävs för att kunna resa så mycket som vi gör, är ett enormt planerande, maximerande av var eviga semesterdag, en rejäl dos framförhållning och ett inte så litet mått av att istället jobba när alla andra är lediga.

Vi har skrivit mer om hur man har tid att resa så mycket här.

Vi tillbringar åtskilliga klämdagar och mellandagar på jobbet för att spara in semesterdagar till vårt resande och även några veckor i juli varje år.

Att jobba i juli behöver faktiskt inte alls vara så tokigt. Det brukar ofta vara en ganska soft stämning bland de som är inne och jobbar på sommaren. Lite öppna fönster och radioskval och utomhus-raster. Dagarna blockeras inte av tusen möten, utan man kan ägna sig åt att jobba bort och göra klart. Och ibland även åt lite fördjupat socialt umgänge med kollegorna.

Är vädret dåligt, som hittills i sommar, gör de oss ingenting alls att jobba. Är vädret å andra sidan bra, finns ofta möjligheten att börja jobbet tidigt, jobba bort och ta ut lite flex i slutet av dagen. Och så kan man utnyttja kvällen till någon trevligt sommaraktivitet. Eller ta lunch på någon trevlig uteservering.

Sedan kommer augusti, alla kollegorna kommer tillbaka stärkta efter sina 7 veckor sammanhängande och höjer förvånat på ögonbrynet i september, då vi tar ut en semestervecka.
– Meeen, hur kan du ha semester kvar? Har du fler dagar än oss andra?

Och vem behöver förresten semester, när man har en takterrass som den här på jobbet?

Välkommen att följa oss på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

Tags

14 Comments

 1. Med tanke på den där sista meningen så hoppas jag inte din chef läser din blogg 😉

  • Gunilla Yourstone

   Hehe! Min chef följer oss på Insta så det är väl ingen omöjlighet att hon läser bloggen också. 🙂 I så fall kan vi passa på att hälsa ”Det går så bra här, jag håller ställningarna från takterrassen. Slappna av på semestern bara!” 🙂 🙂

 2. Jag gör som du – jobbar på sommaren! Det är lugnt och skönt och lätt att få saker gjorda. Och sommaren fortsätter ju efter jobbet och på helgen! 🙂

 3. emolis

  Näe, klämdagar jobbar man förstås in så att man kan ta långweekends istället 🙂 Sex veckors semester + injobbad komp räcker långt tillsammans med röda dagar. I vår familj (vuxna) är vi överens om att semesterdagar spenderas bäst på bortaplan. Hemma är vi ju så mycket ändå.

  • Gunilla Yourstone

   ”Hemma är man ju så mycket ändå”. Otroligt bra argument för att resa tycker jag! 🙂

 4. Vi gör också lite som er. Väljer även att jobba mycket och tänka väldigt ekonomiskt på hemmaplan för att sen kunna resa så mycket som vi vill. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är inget problem att ”försaka” lite hemma när man vet att man har det så härligt på sina resor!

 5. Maken jobbar hela sommaren och har så gjort flera år.
  Jag ”hemarbetar”.
  Kommande långresor blir till hösten och vintern 2018.
  Har ingen bil så där sparar vi in en hel del.
  Titti

  • Gunilla Yourstone

   Ja det gäller att ”trixa” så att man kan få till sina efterlängtade resor.

 6. Håller med! Har jobbat juli i år och har semester nu i augusti istället, tre veckor, plus lite inarbetad från tidigare år. Har varit väldigt lugnt på jobbet och jag lyckades även tömma inkorgen innan jag gick hem i fredags. DEN känslan!

  • Gunilla Yourstone

   Jag gjorde ett jättejobb med inkorgen, men kom inte riktigt ända fram… 🙂

 7. Jag jobbar alltid på sommaren minus lite små ledigt. Funkar bäst för mig. Den enda månaden som det är lugnare på mitt jobb är egentligen augusti när Europa/USA är lediga.

  • Gunilla Yourstone

   Ja man måste ju anpassa sig efter jobbet okså, när det funkar och inte funkar att vara ledig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *