Inför denna sommar hade vi verkligen superladdat med resor.

Vi har annars vant oss vid att just somrarna har varit den tid när resorna har fått stå tillbaka lite. I många år har fokus legat på barnen på sommaren. Att de ska träffa mormor och morfar och kusiner, besöka alla Sveriges fina nöjes- och djurparker, gå på sommarläger osv. Därtill varsitt sommar-barn-schema, varannan-veckas-föräldrar som vi nu är. Att synka med den andra föräldern, jobbet och släkten har varit utmaning nog. Att dessutom få till en utlandsresa har varit total överkurs.

Men livet börjar se annorlunda ut nu. Flera av barnen klarar sig väldigt bra på egen hand. En har till och med gått och blivit vuxen. Alla barn är stora nog att resa på det sätt som vi föredrar att resa, och vill även göra det. Dessutom kändes det redan i förväg som att sommaren 2017 inte skulle gå till historien som den vädermässigt bästa här hemma i Sverige.

Krakow

Våra resor i sommar

Så nu passade vi på och tog i från knäna och bokade allt vi kom åt. Under juni, juni och hittills i augusti, har vi genomfört 3 stycken utlandsresor:

 • Polen 5 dagar
 • Italien 10 dagar
 • Albanien 9 dagar

Vi har dessutom rest inom Sverige:

 • Gävle och Stockholm 4 dagar
 • Fjällvandring i Saxnäs 4 dagar
 • Hälsat på släkt i Västergötland 5 dagar
 • För Christofers del dessutom 4 dagar i Stockholm just nu

Utanpå detta har vi dessutom rest de 6 milen ner till vår stuga i Järnäsklubb utanför Nordmaling ett antal gånger.

resa så mycket
Gardasjön

Den längsta tid som förflutit från en resa till en annan är 9 dagar, ofta har det bara varit en 4-5 dagar innan väskan ska stängas igen.

Denna sommar blev nästan en liten test. Tycker vi verkligen att det är så roligt att resa som vi tror att vi tycker? Skulle vi klara ett liv av ständigt resande? Eller finns det en bortre gräns även för oss? När vi bara längtar efter att ta det lugnt, att få stanna hemma, ta på mysbyxor, se på film, påta lite i trädgården och vika bort tvätt i all stillhet?

Nu är det augusti, kvällarna mörknar i ett oroväckande takt och när jag gick ut med hunden i går kväll huttrade jag lite i min fleece. I Björkliden har redan säsongens första snö fallit. Den stora rese-sommaren är slut och vi har ett facit.

Theth Albanien

Hur funkade det för oss att resa så mycket?

Vi måste verkligen säga att det har funkat bra. När jag ser tillbaka på denna sommar kommer det mest ett litet förnöjt från-öra-till-öra flin över hela mitt ansikte. Och det, trots då som sagt, att temperaturen här upp i Västerbotten egentligen inte gått över 20 grader på hela sommaren. Och trots att jag haft en hel del hälsoproblem i sommar.

Vi älskar verkligen att leva så här, med ständiga resor kors och tvärs. Även om vi bara varit hemma 5 dagar, så har det ändå varit lika härligt att kasta sig iväg på en resa som om man varit hemma och trökat i månader i sträck.
Det har varit lite jobbigt att hinna med saker på hemmaplan, som att sköta hemmet och trädgården (huvva, vår trädgård inne i stan är som en vildvuxen djungel, den i stugan kräver tack och lov inte så mycket), men det känns ändå inte som ett hinder. Dammsugarn står ju kvar där man lämnat den liksom.

Det enda som faktiskt varit stressigt i sommar på allvar, är att hinna med bloggen. Vi bloggar ju inte, mer än i undantagsfall, på resorna, utan måste i stället förbereda ett antal inlägg innan vi åker som sedan kan auto-postas medan vi befinner oss ute på nya äventyr. Vi skriver just nu 4 inlägg i veckan och har man bara 12 dagar mellan Italien-resan och Albanien-resan, då man dessutom ska jobba hela tiden och sedan tillbringa den enda helgen däremellan i stugan med gäster och full fart, (och kristallsjukan plötsligt slår till) så blir det helt klart stressigt att få alla inlägg klara och i ordning inför avfärd.

Men för övrigt är vi kort sagt supernöjda och som gjorda för att resa så här mycket, tycker vi själva. Nu är bara frågan hur vi ska överleva en lång trök-höst full av filmkvällar, lövräfsning och tvättsortering på hemmaplan?

resa så mycket
Höstkvällar i Järnäsklubb

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för ännu fler resor i ditt flöde.

Tags

12 Comments

 1. Jag tycker att man utnyttjat och njuter av tiden mer hemma när man inte är hemma så mycket. Kul att ni fått till så mycket resande.

 2. Snyggt jobbat! Det låter nästan inte ens hetsigt förrän ni blandar in sommarställen, nöjesparker och annat. Annars håller jag med pilla. Man blir mer effektiv hemma när det finns mål att uppnå kontra att bara planlöst strosa omkring, även om det har sin charm också.

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, när det är väl nästan lite fjolligt att komma dragandes med bara 3 utlandsresor på en hel lång sommar i bloggkretsar. Men för två enkla, försagda, vattenkammade norrlänningar som inte är vana vid så mycket tryck har det varit lite hektiskt ändå. 🙂

 3. Svårt att se att det verkligen kommer bli bara en hemma-höst för er? 🙂

  Jag föredrar verkligen Sverige-sommar ändå, men då har jag flera resor i höst som kommer ge värme. Sen är nog mitt mesta skav nu att resandet har slutat vara helt samveteslöst. Jag vet inte hur det kommer utveckla sig, men kommer nog påverka hur jag ser på saker både i vindruta och backspegel. Jobbigt på flera sätt.

  • Gunilla Yourstone

   Nä, det är ju både Grekland om tre veckor och Lissabon på höstlovet inbokat. 🙂
   Sverige-sommar är härligt om vädret samarbetar. 2018 tror jag blir fin vädermässigt.
   Samvete, tänker du miljömässigt då?
   Jag har brottats massor med det, men till slut landat i att jag slutar inte resa, men jag stöder, poltiskt och ekonomiskt, alla initiativ som gör att vi alla tillsammans börjar ta ansvar för planeten jordens framtid.

 4. Haha, jag har precis skrivit ett inlägg om hur fint jag trivs med att vara tillbaka i vardagen. Jag har å andra sidan inte varit hemma mer än 2 dagar på hela sommarlovet, så det är nog befogat. Kanske har det också att göra med att nästa resa bär av redan på fredag, till Rom. Tjohoo! Kul att läsa era funderingar. Håller för övrigt med Lisa ovan, det där med samvete. Miljö vs resor, det är inte helt okomplicerat för mig längre.

  • Gunilla Yourstone

   Önskar jag kunde supertrivas i vardagen och vara nöjd. Men hjärtat längtar ut…
   Angående miljön, så måste det lösa politiskt och inte av mig personligen, är min slutsats efter mycket grubblande på detta. Jag kommer alltid att stödja det politiska parti som jag tror kommer att göra mest nytta för miljön. Och betalar gärna många tusenlappar mer för flygbiljetterna för miljöns skull.

 5. Jag tycker både och, har i två år bara att 1-2 dagar hemma på 5-6 veckor men i år var resan lite längre, ifjol var det tre olika. Har varje gång landat i att det känns lite stressigt ändå men vill inte byta bort det men njuter desto mer av hemmahelger nu ett tag med att faktiskt vika tvätt i lugn och ro 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Din Hawaii-resa i år såg superhärlig ut! Skönt att njuta av lite hemmahelger nu. 🙂

 6. Ojoj vad ni har rest mycket i sommar! Vi har nog oxå hunnit med en del: ca 21 dagar i Polen och Tjeckien, 5 dagar i Schweiz och 4 dagar i Tyskland. Det stressiga för min del är att det är svårt att få semestern att räcka. Nu sist kom vi hem halv två på natten, och sen ska man vara på jobbet nästa morgon … I övrigt älskar jag det! Vi kan omöjligen resa lika mycket i höst, men det blir i alla fall en veckas kryssning i september 😉

  • Gunilla Yourstone

   Sant. Semesterdagar är en bristvara. Känner igen det där med att komma på jobbet och knappt ha sovit. Har hänt för mig att jag landat i Umeå på morgonen också och gått direkt på jobbet. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *