Endast tre heldagar har vi på plats i Lissabon. När vi frågar om råd blir det entydiga svaret att ja, ni bör absolut försöka pressa in både Cascais och Sintra på samma dag. Båda bör absolut ses och det ska gå att kombinera, sägs det. Vi vill ju inte vara sämre än gemene man, så vi går all-in, stiger upp mycket tidigare än våra tonårstjejers gigantiska sömnbehov egentligen hade önskat sig och tar en taxi till Cais do Sudre. Sitter på tåget redan klockan 9. En bra mellantid, inget tvivel om det, men perfektionisten i mig börjar reda att skava. För hur ska vi hinna allt på en enda dag?

Cascais

Cascais

Cascais är en sån där ljuvlig klassisk badort. Ni vet stämningen. Sekelskiftesvillorna, uteserveringarna. De vindpinade fiskarna som gör sin grej och inte bryr sig om badgästerna. Fiskmåsen som äger stället.

Stranden som är öde och havet som är iskallt (tycker vi i alla fall, tydligen ska det ännu vara 18 grader får vi höra senare). Bara en morgontidig hund. Och så vi. Tonåringarna som passar på att skala av sig några plagg och pressa in lite solexponering på resan. Vi vuxna som leker med kamerorna.

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Vi köper solglasögon till Hannah. Christofer förbjuds köpa alla han provar. För pinsamt helt enkelt.

Cascais känns som en obligatorisk utflykt från Lissabon. För badliv eller bara för att känna på badortsstämningen i slutet på oktober.

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Vi har mer att uträtta idag och rullar vidare med buss 403 mot nästa höjdpunkt. Cape Roca är europeiska fastlandets västligaste punkt. Här finns en fyr, en utsiktspunkt med staket och en liten servering. Vi kommer samtidigt som en kinesisk grupp. De fotar varandra frenetiskt i olika positioner.
Tydligen ska man kunna vandra också. Men inte om man gör Cape Roca på samma dag som Cascais och Sintra. Då kliver man relativt snart ändå på nästa version av buss 403 vidare mot Sintra.

Cascais - Cape Roca

Cascais - Cape Roca
Här slutar Europa

Här hittar du alla våra inlägg om Lissabon.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och restips.

 

6 Comments

 1. Min lilla runda, min lilla grannstad! ❤

 2. Thomas

  Jag var fem dagar i Portugal för en månad sedan, mitt hotell fanns i Lissabon men under två hela dagar höll jag till i Cascais, trivdes mycket bättre där. Verkligt trevlig småstad, trodde att det skulle vara en ganska ointressant badort som mer eller mindre har stängt för säsongen. En badort är det ju för all del, men där finns mycket sevärt också en bit bort från stranden. Otroligt mycket svenskar där, jag hörde nog mera svenska än engelska och tyska sammantaget.

  • Gunilla Yourstone

   Vi tyckte också att det var mysigt, även om vi inte stannade så länge. Fast vi trivdes superbra i Lissabon också.

 3. Åh så
  Härligt det såg ut! Portugal vill jag verkligen se mer av! Kram

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *