Att packa rätt är en konst som man lär sig eftersom. Vi reser oftast hyffsat lätt, utan att vara extrema. 12-14 kg brukar väskan väga på Arlanda inför en 2-veckors resa.

Det mesta vi packar har vi användning för. Framför allt kläder brukar vi maxa ganska bra. Det mesta i prylväg får stanna hemma, man använder dem nästan aldrig.

Det finns dock några saker som faktiskt är riktigt, riktigt bra att ha med på resa och som man är djupt tacksam för att man har packat, de gånger man behöver dem.

1. Reseapotek

praktiska reseprylar

Ett litet reseapotek är guld värt. Mycket finns att köpa på plats, men då ska man avsätta värdefull tid att leta apotek, träffa av rätt öppettider och med språkförbistring och allt beskriva vad man letar efter. Plåster, Alvedon, myggmedel, solskydd följer alltid med oss.
Sedan vill vi slå ett extra slag för Dimor för s.k. turistmage. Utan dessa små piller blir lätt en dag förstörd medan man letar inhemska mediciner. Om man har Dimor med är det bara att trycka i sig direkt man inser att man drabbats och man kan sen köra på mer eller mindre som vanligt.

2. Värdebälte

praktiska reseprylar

Huvva så praktiskt. Med ett värdebälte kan man alltid bära med sig och gömma sina pengar (och pass) under kläderna närmaste kroppen. Här kommer inga ficktjuvar åt dem och man kan känna sig trygg.
Praktiska värdebälten hittar du här.

3. Multi-el-adapter

Numera går svenska el-kontakter att använda i de flesta länder, men om man tar för vana att alltid packa med en multi-adapter, slipper man fundera och googla i förväg.

praktiska reseprylar

4. Penna

Smått genialisk uppfinning som det i dessa digitala tider är lätt att glömma. Användbar för Arrival-cards som delas ut på flyget, för Visa-on-arrival, för vanliga människor man stannar på stan för att beskriva vägen.

Och inte så tokig att ge bort som present till barn man träffar längs vägen.

praktiska reseprylar

5. Pannlampa

praktiska reseprylar

Pannlampan kan användas i stället för cykellyse om man hyr cyklar, vid elavbrott, och vid diverse vandringar och äventyr före soluppgång och efter solnedgång. Vi stoppar alltid med varsin.
Praktiska pannlampor hittar du här.

6. Sax och säkerhetsnål

Vi har alltid en liten rese-sax och några säkerhetsnålar liggande i ett fack i resväskan. Oerhört praktiskt när saker måste fixas längs vägen.

7. Försäkringsbevis och papperskopia av pass

Dessa dokument kan också ligga kvar i något fack i resväskan från resa till resa. Digitala varianter av dessa är ju också bra, men som sista backup, om man skulle bli bestulen på allt, tycker vi att papperskopior är ovärderliga.

8. Vattentäta påsar eller ryggsäcksskydd

Man går runt på sin semester med mobil, kamera osv med när himlen plötsligt öppnar sig i ett tropiskt regn. Panik!
Numera brukar vi alltid stoppa med någon form av regnskydd på dagsutflykterna. Ett regnsäkert ryggsäcksskydd att dra över väskan eller någon form av vattentätt fodral för prylarna inne i väskan hjälper långt.

Här finns vattentäta fodral för mobiler och iPads och här regnskydd för ryggsäck.

praktiska reseprylar

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

2 Comments

  1. Sax är bra! Fast då gäller det att inte bara resande handbagage … (gjorde bort mig en gång för länge sen och fick skicka hem saxen i ett brev från Arlanda ;))

    • gunilla yourstone

      Ja, sant! Vi reser så sällan med bara handbagage, så det tänkte jag faktiskt inte på.
      Bra att det gick att skicka hem saxen, så du slapp slänga den.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *