Under vår Ugandaresa bor vi på riktigt fina lodger hela vägen. Solnedgångar, glamping, utomhusduschar och härliga verandor för gin & tonic och middagar. Inget av det man önskar sig av sin Afrikaresa fattas på våra lodger i Uganda.

Standard på de flesta lodger är att middag och frukost ingår. Ibland lunch också. Om man är borta hela dagen eller åker vidare kan man få lunchen som matsäckslunch i stället. Middagen består så gott som alltid av tre rätter med möjlighet att välja mellan två eller tre olika förslag till huvudrätt. Frukosten är ofta varm och serveras vid bordet. Man väljer från en meny vad man vill ha kvällen innan och meddelar vilken tid man vill äta sin frukost.

Dessa lodger bodde vi på.

Cassia Lodge, Kampala

En lodge högt upp på höjden över Kampala, Ugandas huvudstad. En underbar fiskcurry och soluppgången lagom till frukost, kommer vi alltid att minnas.

lodger i Uganda
lodger i Uganda

lodger i Uganda

Crater safari Lodge, Kibala National Park

– Jag tror aldrig att jag bott så här fint förut, utbrast en i vårt sällskap entusiastiskt, när vi kom fram till Crater Safari Lodge i Kimbala.

Här sov vi två nätter, före och efter vårt schimpansäventyr. En riktigt stilig lodge belägen med utsikt över en kratersjö. Stora rum, verandor med hängmattor och ett trevligt poolområde, som vi faktiskt också hann utnyttja.

Läs mer: Schimpans-safari i Uganda – en heldag med tjocka släkten

lodger i Uganda
lodger i Uganda
lodger i Uganda
lodger i Uganda

Ishumbi Gorilla Lodge, Bwindi National Park

Härliga hyddor på pålar uppe i den fantastiska vegetationen. Utsikt över regnskogen och de blånande bergen. Inte underligt att vi trivdes och sov så gott både före och efter vår gorilla-trekking.

Läs mer: Att besöka gorillorna i Uganda – allt om vårt äventyr och bästa insidertipsen

lodger i Uganda
lodger i Uganda
lodger i Uganda
lodger i Uganda

Marafiki safari lodge, Queen Elisabeth National Park

Oh vilket underbart, bedårande boende vår sista lodge var. Vårt enda problem med stället var att vi bara stannade här en att, och till på köpet anlände efter mörkrets inbrott (fast det var det ju i och för sig värt, i och med att det var 5 lejon som uppehöll oss) och åkte igen innan solen gått upp. Om vi skulle ha gjort om resan och ändrat på något så skulle det i så fall ha varit att stanna två nätter i stället för en på denna lodge.

Här bodde vi i ”tält-stugor” med insynsskyddad uteplats och utomhusdusch.

lodger i Uganda

lodger i Uganda
lodger i Uganda

lodger i Uganda

Läs alla våra inlägg från Uganda här.

Missa inga inlägg, gilla 4000mil på Facebook.


Resan genomfördes i samarbete med AA Safaris and Tours

Tags

4 Comments

  1. Åh vad jag blir sugen på Uganda när jag läser er blogg! Och så många vackra boenden ni testat på där! Ishumbi Gorilla Lodge och Marafiki Safari Lodge ser ju helt magiska ut! 🙂

  2. Kul Ja Uganda blir det nog en gång till i livetM

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *