Nej resandet är ju inte över nu. Även om det kan kännas så. Men det kan komma att förändras för ganska lång tid framöver.

Vi tänker att dessa tre ”resetrender” känns som de säkraste och förmodligen bästa denna sommar och kommer med lite konkreta förslag.

1. Nära

I sommar kommer man nog inte att resa så långt. Stanna i Skandinavien, stanna i Sverige, stanna i närområdet. Där någonstans har vi det. Beroende på exakt hur omvärldsläget ser ut. Själva har vi förmånen att bo i den exotiska och vackra landsänden Norrland, så det känns nästan inte ens begränsade om vi skulle måsta stanna här.

Vi kommer själva att jobba på att upptäcka ännu mer i vårt närområde. Förutom dessa trevliga utflykter från Umeå. Och dessa, så ska vi försöka hitta några nya smultronställen.Helt klar kommer vi att bege oss till fjällen också.

2. Ensam

Det känns inte som att vi kommer att längta efter att trängas med andra i sommar, va? Byta virus och bassilusker? Roadtrip känns därför som sommarens stora alternativ, gärna då med hyrda stugor längs vägen så att man kan häcka lite själv. Eller gå hela vägen och göre en husbilsresa kanske?

Till mer glesbefolkade landsändar förstås. Nöjesfält, stora kända turistattraktioner och storstäder kommer vi nog hellre att undvika.

Själva kan vi inte nog rekommendera att kopiera upplägget för vår roadtrip i Lappland i somras. Ingen trängsel någonstans. Ett annat alternativ är att köra Vildmarksvägen.


3. Utomhus

Virus smittar inte utomhus. Åtminstone inte om man inte står väldigt nära varandra. Så varför inte tillbringa hela semesterresan utomhus? Vi tror på tältsemester, cykelsemester, vandringssemester. I Stora Sjöfallets Nationalpark, eller i Saxnäs behöver man inte trängas heller.


Vilka resor tror du på och planerar för i sommar?

Läs om alla våra reseupplevelseri Norrland här.

Missa inga inlägg, glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

11 Comments

 1. Yes så tänker jag med! Först friluftsutflykter i närområdet, campa i bil och tält i min egen region, vandra.. Senare kanske man kan resa till andra delar av landet, kanske fortfarande hållas till natur och utomhusaktiviteter. En vacker dag kanske det funkar med stadssightseeing och hotellnatt igen, och slutligen kanske det funkar att t.ex. åka över till grannlandet. När man sen kan och vågar resa längre igen ska vi kanske inte sia om i dagsläget 😊

  • Gunilla Yourstone

   Ja man får tag det steg för steg och se vad som händer. Hoppas att det går att göra flexibla bokningar också om saker förändras.

 2. Vi har vår båt och gör som vi gör varje sommar: seglar i Stockholms skärgård. Har man inte egen båt så går det ändå bra att utforska och njuta av vår vackra skärgård. Skärgårdsbåtar, vandrarhem, stugor, tält eller även egen bil ut till några klippor längst kusten.

  • Gunilla Yourstone

   Egen båt är ju bra om man vill hålla avstånd. Vi har ju våra kajaker. Vi kommer inte så långt, men vi kommer i alla fall ut på havet. 🙂

 3. Wicke.

  Hej. Måste vara Bra att åka Mc i vår o sommar?,

 4. Monica Forsman

  Jag blir nästan tårögd när jag ser dessa underbara bilder! Att få vara i Sverige i sommar är ju det enda jag vill och närmare bestämt mitt älskade ställe vid Umeälven mellan kust och fjäll. Bor i England och känner lätt panik vid tanken på att sitta fast på den här ön hela sommaren! Sverige är ju helt fantastiskt, ni som bor där kan skatta er lyckliga i dessa coronatider!

 5. Varför får man inte åka till Finland?

  • Gunilla Yourstone

   Tja det är ju alltid varje lands absolut rätt att avgöra vem som får passera gränsen in.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *