Vi brukar ju ibland beklaga oss över att vi sitter här uppe djupt inne i de norrländska skogarna, långt bort från allt flärdfullt mingel på fina gatan i Stockholm, mediaföretag och eventbyråer. Men igår blev det äntligen dags för 4000mil´s fifteen minutes of fame.

Vi var nämligen inbjudna till P4 Västerbotten för att prata tågluff.

Klockan 07:00 var jag på plats i studion i Radiohuset på Mariehem i Umeå, nyduschad, välkammad och med ett imponerande stort glas vatten framför mig på bordet.

Försäljningen av interrailkort i Sverige har ökat med 60% i år från förra året, tågresande är mer inne och politiskt korrekt än någonsin och massor av svenskar verkar just nu för fullt planera för en rälsbaserad semester i sommar.

P4 hänger på trenden och pratade i morse tågluff. Jag var inbjuden för att berätta om varför vi planerar en tågluff i år, vart vi vill resa och om vi hade några braiga tips för att få tågluffen att funka med barn.

Jag tryckte på äventyret och resan som upplevelse som själva poängen med tågluffen. Och den där känslan av att allt är möjligt. Det är bara att svänga förbi Berlin, om man får lust liksom. Vidare slog jag fast att Powerbanken verkar vara tågluffens stora need to have.

Våra egna barn börjar ju bli stora nu, men det svarta bältet i att hantera barn på en resa som varken är charter eller strömlinjeformad, har vi fortfarande kvar runt midjan. Så där kunde jag också leverera en del tips. Spoiler: it is all about förberedelse.

Efter intervjun åkte jag förstås omedelbart till Umeå järnvägsstation och satt mig på tåget till… Sundsvall.

Lyssna på intervjun här.

Läs mer: Tågluff i Europa – hur funkar det egentligen och bästa tipsen för en lyckad resa

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook.

 

2 Comments

  1. Ett kort och koncist inslag, snyggt! Jag vill nog åka mer tåg. Nånstans. Och tänker mig att resa till ett ställe, ta tåget till ett annat och sedan åka hem därifrån. Lite som vi gjorde i Tyskland senast, fast med hyrbil då. Åkte till München och hem från Düsseldorf.

    • Gunilla Yourstone

      Det är någon särskilt med tåg ändå. Rofullt och man ser så mycket genom fönstret.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *