Var ska man bo i London? Det vill säga om man vill ha hyfsat prisvärt och hyfsat bra. Till på köpet gärna hyfsat centralt. En av resevärldens 10.000-kronorsfrågor. För London är en svår hotell-stad. Dyrt. Gott om lite småsjabbiga hotell så där.

Som en tumregel verkar också alla hotell som fått bra betyg kosta en bra bit över 2000 kr, gärna uppemot en 4000 kr/natt. Medan de fåtaliga hotell som ligger på priser under 2000 kr/natt ofta har betyg under 8 (eller under 4 beroende på om skalan är 5 eller 10). Vi brukar normalt inte välja hotell med så låga betyg, men i London blir man tvungen.

Det finns några praktiska lägen. Vi tar väl dem i turordning. Först jordnära och praktiskt. Sedan mer och mer av det som finns på önskelistan.

Ja det är bara att erkänna, det är här vi slutar längst ner i inlägget. På The Shard.

Paddington/Bayswater

Snabbtåget från Heathrow in till centrala London går till Paddington. I detta området finns massor av enklare, ”halvskabbiga” (om uttrycket ursäktas) hotell. Ett bra val om man bara vill ha någonstans att sova.

Point A Hotel London Paddington

Point A Hotel London Paddington är inte ett sånt litet familjeägt hotell utan mer ett riktigt hotell, i en 70-talsbyggnad. Detta hotell har ett ovanligt högt betyg för detta område, nämligen 8,1 på Booking.com. Boka Point A Hotel här. 

Albro House Hotel

Albro House är ett typisk hotell för detta område. Enkelt, familjeägt, små rum som inte inreddes igår direkt, men med ett högre betyg än de flesta liknande hotell och mycket trevlig ägare. Här bodde vi själva sist vi var i London. Boka Albro House här.

Var ska man bo i London?
Området

Covent Garden/Soho

Detta är inte det det billigaste området i London, men ett väldigt bra, trevligt läge med närhet till nöjesdistrikten.

The Z Hotel Covent Garden

Ett av de billigare alternativen i detta område, men kapselliknande små rum, vissa utan fönster. Men de har också en juniorsvit med terrass! Boka här.

The Z Hotel är en kedja med många hotell i London, The Z Hotel Tottenham Court Road finns också i området.

Zedwell Piccadilly

Samma upplägg som Z med små kompakta kapselliknande rum, men ändå fräscht. Boka Zedwell Piccadilly här.

St Giles

Ett sån där hotell som ofta rekommenderas i grupper och forum av London-kännare. Verkar vara London-shopparnas favorit på grund av läget. Boka St Giles här.

Kings cross

Kings Cross var rätt rufft för några år sedan, en klassisk replik i The Crown är när det framkommer att Diana bor i Kings Cross, så frågar prinsessan Margret om hennes room mates är prostituerade. Numera har området piffat till sig och är trevligt med många restauranger.

Keystone House

Nyrenoverat med självincheckning. Detta hotell har fått rätt bra recensioner. Boka här.

City of London

Detta är den ursprungliga delen av London. Idag finansdistrikt och massor av skyskrapor.

The Tower Hotel

Här skulle jag vilja bo någon gång, bara för läget vid Tower bridge och utsikten. Boka The Tower Hotel här.

Var ska man bo i London? Här kanske?
Var ska man bo i London? Denna vy är ju inte så tokig.

Var ska man bo i London?

Westminister

Här bor premiärministern och den kungliga familjen. Westminister Abbey och Big Ben ligger här. Finns det verkligen prisvärda hotell i det här området? Nej, men kanske är det inte alltid billigt man är ute efter?

St. Ermin’s Hotel

St. Ermin´s är lyxigt, flärdfullt och ståndsmässigt. Och alldeles, alldeles underbart. Här har jag bott ett par gånger när jobbet betalat. Boka här.

Var ska man bo i London?

Söder om Themsen, Southwark

Normalt sett bor man som turist norr om Themsen. Men som omväxling skulle jag definitivt kunna tänka mig att bo på södra sidan också. I så fall är området Southwark att föredra med närhet till The Shard och Borough Market.

The Mad Hatter Hotel

Ett hotell som är en pub, som varit en hattfabrik. Vi bokade faktiskt in oss här först, men sen tänkte jag att jag måste vara mer praktisk och tog ett billigt hotell uppe vid Paddington i stället. Men en annan gång kanske? För det ser trevligt ut. Boka här.

Var ska man bo i London?

Shangri-La The Shard

Ja men annars kan man ju bara helt enkelt boka in sig på Shangri-La i The Shard direkt? Varför inte liksom? Boka här.

Var ska man bo i London? Här kanske?
Var ska man bo i London? Här kanske?

Var ska man bo i London? Här kanske?

Läs också: 50 saker att se och göra i London  – våra bästa förslag

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

6 Comments

 1. Sandra

  Sov på Mad Hatter flera år sen och tror då att jag tyckte det var bra, förutom frukosten då det mesta var konstant slut.
  Kom hem från London förra veckan och sov på Best Western swiss cottage. Bra medelklass hotell och bra läge! Rekommenderas!

  • Gunilla Yourstone

   Ah kul att du provat Mad Hatter, men tråkigt att frukosten inte var bra.
   Och tack för tips, de ser att ha bra priser och fina rum.

 2. St Giles är verkligen en vattendelare, shopparna på Oxford Street älskar det prisvärda läget och många andra tycker det är hemskt. Själv har jag aldrig testat.
  Jag har två drömhotell nu. The Rookery och St Martin’s Lane Hotel men de är dyra så det blir mest Premier Inn och Hampton by Hilton. Dock finns det vettiga priser även runt Westminster. Strand Palace och liknande.
  King’s Cross har verkligen snofsats upp sedan Eurostar flyttade dit från Waterloo. Fina St Pancras är ett hotell där som jag inte skulle säga nej till. Flera andra coola känns lite för ungdomligt trendiga nuförtiden, haha.
  Du som snöat in dig på höga höjder borde ju testa Treehouse Hotel. Inte heller budget tyvärr.

  • Gunilla Yourstone

   Tack för många bra tips! Treehouse ser ju fullständigt underbart ut! 🙂

 3. Anna Lennartsson

  Om man vill bo nära centrum och shopping, gärna gångavstånd. Vilket ska man välja då?

  • Gunilla Yourstone

   Centrum är ju stort, typ alla dessa hotell ligger i centrala London. Beror också på var du tänkt shoppa. Covent garden? Då väljer då något av dessa föreslagna hotell. Oxford street? Då är St Giles populärt vet jag om man vill ha billigt. Annars är Paddington/Bayswater hyfsat nära Oxford Street också och mycket prisvärt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *