Seoul är en gigantisk stad som dessutom är lite tidsödande och smårörig att ta sig runt i. Var man väljer att bo är förstås avgörande för hur upplevelsen blir och hur mycket man hinner med på dagarna. Så var ska man bo i Seoul egentligen?

Myeongdong

Vi bodde själva i Myeongdong och tycker så här efteråt att det är ett mycket bra alternativ. Här har man massor av restauranger inpå knuten, sam även mängder med street food. Man har även gångavstånd till många av Seouls sevärdheter som t.ex. palatsen, Bukchon Hanok Village, Jogyesa-templet m.fl. Flera tunnelbanelinjer korsar också detta område. Det är lätt och nära att ta sig vidare till andra delar av stan.

Vi bodde på aFIRST Hotel Myeongdong och var nöjda med det. Ibis Ambassador Myeongdong vet jag att andra bott på och också varit nöjda.

aFirst. Fräscht okomplicerat standardhotell.

Jongno-gu

Jongno-gu är området mellan palatsen, söder om Bukchon Hanok Village. Här bor man förstås ännu närmare sevärdheterna. Området kändes trevligt när vi promenerade igenom. Lite mer småstadskänsla och lite minddre storstad och neon.

Dajayon Hanok Stay är ett charmigt home-stay-alternativ, men även Nine Tree Premier Hotel Insadong har fått bra betyg och har ett bra läge.

Hong-Dae

Hong-Dae är ett trendigt område med många klubbar, barer och många studenter eftersom det är ett universitetsområde. Vi skulle själva inte välja att bo här, men kanske kan det passa om man mer är ute efter ”det coola” Seoul och nattliv.

Holiday Inn Express Seoul Hongdae ligger precis vid tunnelbanan.

Itaewon

Itaewon är ett område söder om Myeongdong, som tydligen är populärt bland turister. I detta område finns det därför många internationella restauranger.

Grand Hyatt Seoul har pool och fin utsikt.

Gangnam

I Gangnam söder om Han-floden hamnar man du lite off i förhållande till de traditionella sevärdheterna. Här finns ganska många hotell, men detta område är generellt sett dyrare än resten av Seoul. Vi besökte aldrig Gangnam själva, men tror kanske inte riktigt på Gangnam som det optimala alternativet.

Här ligger dock många lyxhotell, som tex Le Meridien, Sheraton, Mariott, Intercontinental etc.

Sheraton

Le Meridien

Läs också: 15 saker att se och göra i Seoul – våra bästa tips

Vill du läsa om fler av våra resor? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *