Sommaren är över. Det har vi redan konstaterat. Återstår då att summera den i en lista, innan vi kastar oss över höstens resor.
Idén till en sommarlista och en del av frågorna,  har vi lånat av Towe med bloggen Come Fly With Me. Du kan läsa hennes sommarlista här.

Bäst i Sverige

Fjället Stekenjokk i västerbottniska Lappland tar utan jättestor konkurrens hem priset som den bästa platsen vi besökte i Sverige i sommar. När de svenska fjällen bjuder på världsklassvandring helt enkelt. Här vandrar vi en solig augustidag som råkar vara Gunillas födelsedag.

 

Bäst utanför Sverige

Bästa platsen vi besökte utanför Sverige måste ju vara de Albanska Alperna. Fortfarande off-the-beaten-track. Alldeles vackra och underbara. Och så lite utmanande och farliga. Precis som vi vill ha det.

sommarlista 2017 - Albanska alperna vandring från Valbona till Theth

Bästa dagen

Då måste vi helt enkelt välja den dagen i Malcesine, Italien. Dagen då vi först kryssade på Gardasjön, mellan alla dessa bedårande små städer som alla luktade citron och dessutom åkte linbanan upp på berget Mount Baldo, såg segelflygarna starta och sedan dök in på restaurangen med resans bästa gnocchi. Mera sånna dagar år folket!

sommarlista 2017 - Limon, Gardasjön
Visst ser ni mig nere till höger!?

sommarlista 2017 - Limone - Gardasjön

sommarlista 2017 - Mount Baldo

sommarlista 2017 - mat i Malcesine

Bästa bilden

Hm…
Om vi frågar Instagram är sommarens bästa bild denna från Burano. Den har fått flest gilla av våra bilder i sommar.

sommarlista 2017 - Burano

Tätt följd av dessa bilder, från Madonna della Corona i Italien och Theth i Albanska Alperna.

sommarlista 2017 - Madonna della Corona

sommarlista 2017 - Theth Albanska Alperna

Frågar du oss, ja då kanske det är någon av Christofers bilder från solnedgången i Saxnäs.

sommarlista 2017 - Saxnäs

sommarlista 2017 - Saxnäs

Bästa plagget

Bästa plagget denna sommar, så väl som alla somrar är Ilse Jacobsens klassiska klänning. Den som får alla kroppar att se ut sitt allra bästa, som aldrig skrynklar sig i resväskan och som passar i de flesta sammanhang.

sommarlista 2017 - Ilse Jacobsen
Gamla Ilse kan man alltid lita på!

Bästa glassen

Italien är ju ett föregångsland vad gäller glass. I Venedig fick vi dessutom äta den med lite stil och finess, omgivna av ett utomhusmuseum som vi nu var.

sommarlista 2017 - glass i Venedig

Bästa maten

Sommarens bästa mat åt vi helt klart i Malcesine, Italien. Vi är ju ingen mat- och restaurang-recension-blogg direkt, men här var vi helt enkelt tvungna att go all in och köra ett mat-special-inlägg.

sommarlista 2017 - bruschetta i Malcesine

Bästa drycken

Tycker ni att vi upprepar oss? Well, alltså vi har ju varit i ITALIEN. Så klart att detta formidabla mat- och vinland toppar i alla sånna sammanhang. Gardasjöns lokala vin som odlades på sluttningarna bakom oss var så klart sommarens bästa dryck.

sommarlista 2017 - vin i Malcesine

Sämst i sommar

Två saker får dela på sämst-platsen i sommar. Gunillas kristallsjuka som har skvalpat runt och eländad sig hela sommaren. Och så att Gunillas son Alexander inte kunde följa med till Italien som det ju från början var tänkt.

Största missen

Austria Airlines stod för sommarens största miss. När de på sin egen hemmaflygplats i Wien och allt, tappade bort flygplanstrappan och därmed försenade vår resa med nästan ett helt dygn.

Bästa solnedgången

Bästa solnedgången har vi utsett i ett alldeles egen inlägg här.

Flest läsare

Flest läsare av bloggen hade juli månad då hela 15.000 personer hade vänligheten att titta förbi på 4000mil en sväng. Det tackar vi för.

sommarlista 2017: llgora Pass Albanien

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

6 Comments

 1. Marina

  Vilken sommar!! och vilka underbara bilder!

 2. Vilken bra idé med en sån här lista. Jag ska nog ta och göra något liknande när jag får en stund över… 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Gör en lista du också. Härligt att summer lite vad man varit med om! 🙂

 3. Kul att läsa och underbara bilder! Kanske hakar vi på listan vid tillfälle. Själva har vi precis varit i Rom för första gången. Vilken underbar stad! 😀

  • Gunilla Yourstone

   Ja gör det, denna lista var rolig att skriva. Men skynda er för snart är sommaren borta. Vi hade inlägget på vänt i flera veckor men det kom alltid något annat som bara måste gå före tills vi var i september. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *