Jag måste ändå skratta lite åt mig själv. För det var inte länge sedan alls jag sa till Christofer att ”tänk så härligt ändå att nu slipper jag hålla på med de där i-helgen-har vi varit-i-Klubben-inläggen som utfyllnad. Nu har vi äntligen riktiga resor att skriva om igen och kan fokusera på det.”

Men så tillbringar man två härliga helger i rad ute i stugan i Järnäsklubb och blir nästan religiös av lycka.
– Tänk att man kan få ha det så här bra! Och tänk att den där tiden äntligen är här nu. När solen värmer, naturen vaknar till liv och livet är enkelt och härligt att leva. Och njutningen kommer gratis.
– Och tänk att våren ändå kommer igen och igen varje år fastän så mycket annat är upp och ner och åt fanders i världen. Att den orkar och vill liksom!

Vi har verkligen super-njutit ute i stugan. Förra helgen, jag och min son Alexander och denna helg jag och Christofer. Vi har suttit på den nybyggda altanen och glassat i solen, gått på promenader och iakttagit djurlivet.

En hare som plötsligt skuttar över tomten. Sjöfåglarna som fått ungar och håller till i vår skyddade vik med dem. Våra flugsnappare som igen flyttat in i sina holkar och gjort sig hemmastadda. En hjort som kommer nästan ända fram till fönstret i natten.

Nytt för i år är att jag fått en vedklyv i 50-årspresent av min pappa. Eller den fick jag ju förra året, men den har legat ouppackad i stugan hela vintern. Nu har jag kört igång och kluvit ved för glatta livet och staplat i hemma-byggda ved-krypin bakom huset.

Nästan lika roligt som motorsågen.

Tänk att jag har sån tur ändå med två så kloka och förstående män i mitt liv som ger mig precis rätt presenter. Först motorsågen av Christofer och nu vedklyven av pappa.

Nästa helg blir det igen jag och Alexander som åker ut till stugan över helgen och jobbar vidare. Christofer är på militär övning igen. Och sen drar det ihop sig till vandringsresa till Baskien.

 

10 Comments

 1. Therese

  Jag har också gått igång med vedklyven 😂 men blivit tillsagd att jag skulle klyva innan påsk 🙈och sedan vänta på att de måste torka… 🙄 Men de ska staplas innan midsommar ☀️ 🇸🇪 Staplar du direkt 😍❓

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag staplar direkt, men är ju nybörjare. Så jag kanske gör fel? 😬

   • Therese

    Jag är också nybörjare 🙈blev därför glad när jag läste, verkar smidigt att stapla direkt 🙂🙏

 2. Marianne Simonsson

  Jag staplar direkt. De torkar. Ved är guld värt!

 3. Marianne

  Vilket läge !

 4. Filosofen

  Vem hade du varit och hur hade du mått om du istället för att blogga för andra (otacksamt och allt mer passe) läst böcker, skrivit och läst din egen dagbok, umgåtts och bara upplevt?

  • Gunilla Yourstone

   Ja du (lilla vän, höll jag nästa på att skriva) jag tjänar ju betydligt mer pengar på bloggen än jag skulle ha gjort på en dagbok… Och blir bjuden på betydligt fler resor. 😎

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *