Alla våra blogginlägg skrivs ju i bästa välmening. Men ibland blir det fel. Eller bara misstajming. Eller helt enkelt för tråkigt. För inte så många orkar läsa. Varken när inlägget släpps eller via google efteråt.

Här kommer 2018´s kalkoner. Dvs inläggen som (nästan) ingen orkade läsa.

1. Slovenien som gourmédestination, funkar det? – Tips på 3 bra restauranger i Slovenien

Vi gillade verkligen Slovenien som gourmédestination. Men vad hjälpte det? För ingen annan var intresserad. Minst antal läsningar av alla våra inlägg i år har dessvärre just detta.

Rödbetspannkaka – gott, men ingen hit på bloggen

2. Botninabanan och reserelaterad man-splaining

Gillar våra läsare inte tåg? Jodå, det tror vi nog att ni gör och kanske till och med att läsa om mansplaining också. Men detta inlägg drabbades av något mystiskt fel och hamnade inte på förstasidan vid publicering. Läsarna kom in via Facebook som vanligt, men om man gick in direkt på bloggen, så syntes inte detta inlägg. Vi förklarar bort de låga läsarsiffrorna med det.

3. Vår safarifilm från Kruger National Park

Nej, inget intresse av att se film från Kruger fanns, tyvärr. Afrika är ju alltid svårt att få till kioskvältare runt. Och detta var det segaste av alla Afrika-inläggen efter resan i våras.

4. Var ska man bo i Riga? – Förslag på hotell och lägen

Ja men ni hör ju själva. Gud så tråkigt inlägg. För alla som inte står i omedelbart begrepp att boka hotell i just Riga.

Och det gjorde ingen. Tydligen.

Radisson Blu

5. Det som kan vara mina mest beresta hikingskor någonsin går mot en välförtjänt pension – och de nya anmäler sig för tjänstgöring

Nej, mina hikingskor rörde inte upp några ömma känslor alls hos våra läsare. Ingen kände ett behov av att ta ett känslosamt och ömt farväl. Och kanske var det mest ett utfyllnadsinlägg från mig också. Mitt i sommaren och allt. Och skorna, de finns för övrigt kvar. Så, så var det med det.

Linbanan med glasgolv i Hong Kong – och ett par blå skor därpå

6. Kan man njuta av en ”killing”? – Om safariupplevelser och om en elefants död

Nej, det var ju det som var temat på själva inlägget. Att det gillas helt enkelt inte i någon högre grad att läsa om söta djur som möter ond bråd död på savannen. Vilket skulle bevisas.

 

10 Comments

 1. Hehehe, nu gav du mig tips till ett nytt blogginlägg (som kanske är värt att repetera varje januari)! Tack! Undrar vad mina minst lästa är, har faktiskt inte kollat. Men jo, är det några inlägg jag inte läser (om jag inte vet att jag ska till just den destinationen), så är det inlägg som handlar om specifika restauranger och specifika hoteller. Och filmer, njej, jag föredrar ju att läsa text framför att se rörligt media.

  • Gunilla Yourstone

   Ja skriv ett du också! 🙂
   Sant att inlägg om hotell och restauranger blir ganska begränsad publik på. Bara intressant om man är på väg till destinationen. Men samtidigt kan det vara ovärderligt just när man söker info om en kommande destination. Dessa inlägg skriver man kanske mest för framtiden och för google. 🙂

 2. Margareta

  Ofattbart att Afrika inte blir en kioskvältare -tycker en safarinörd och Afrikaälskare…😉
  Du som ska till underbara Uganda -missa inte Attenborough! Finns på play.

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst är det ofattbart. Afrika är ju alltid bäst.
   En kombination förmodligen av att det ofta är väldigt dyra resor och att många svenskar är så fixerade vid sol och bad att de inte kan tänka sig en safari?
   Eller jag vet helt enkelt inte…
   Ska kolla Attenborough i kväll. 🙂

 3. Förstår inte att safari-filmen inte vart mer populär! Den är himla fin i alla fall. Jag är väldigt sugen på safari.

  • Gunilla Yourstone

   Tack, kul att du tycker det Helena. 🙂 Safari i Afrika är så underbart.

 4. Haha underbart inlägg! 🙂
  Jag vet faktiskt inte vilket/vilka inlägg som är mina minst lästa, det måste genast kollas upp…

  • Gunilla Yourstone

   Ja kolla det, är ganska roligt ändå. Och så lär man sig kanske något av det. 🙂

 5. Margareta

  Kan säkert stämma med kostnad och så starkt fokus på ”sol och bad” -men har man en gång åkt på safari blir man lätt biten😍
  Kan verkligen rekommendera programmet! Ett underbart gäng att lyssna till och en intressant bakgrund till arbetet med att bevara gorillorna! Hoppas att du får en fantastisk resa -men det vet jag nästan på förhand…
  Själv far jag till Nepal och Indien i mars på ”jakt” efter röda pandor, läppbjörn och pansarnoshörning. Längtar!

  • Gunilla Yourstone

   Det finns något talesätt som lyder typ ”Den som en gång fått Afrikas jord på kängorna kommer alltid tillbaka”.
   Låter helt underbart med din resa! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *