Icebar i Stockholm fanns faktiskt redan på den tiden när jag bodde i Stockholm. 2002 öppnade den och jag flyttade från Stockholm 2003. Jag hörde om den då, men det blev aldrig läge att besöka. Inte heller under alla de Stockholmsbesök jag gjort från Umeå genom åren. Det har väl inte legat högst upp på priolistan, men är ändå en sån sak som man väl ändå borde prova någon gång?

Icebar Stockholm
Icebar Stockholm

När jobbet bokar in ett 2-dagarsmöte i Stockholm just på Hotel C, där Icebar är belägen, styr jag upp att en tid bokas in på Icebar.

Icebar Stockholm

För boka måste man. Det är inte bara att dyka upp. Man får en 45 minuters-slot för sitt besök. Det finns en shop, med alltifrån formar för att frysa egna isglas, till ”glesbygdskavajer”. Ja eller HellyHansen-jackor då.

Men betalar ett pris för inträde och en drink. 240 kr om man inte bor på hotellet 195 kr om man bor här som vi.

Icebar Stockholm
Kalla drinkar…

Värmande poncho och handskar ingår. Sedan är det in i kylan som gäller.

… och varma kläder

Jag har ju varit på Ishotellet i Jukkasjärvi, som är fantastiskt vackert. Tänker mig något liknande här. Isen kommer ju till och med från Torneälv. Men blir lite besviken faktiskt. Jukkasjärvis skönhet saknas. Detta är lite mer… tacky liksom?

20 års jubileum förra året
Icebar Stockholm
Menyn i is förstås

Men roligt är det ju ofrånkomligen med drink i glas av is. En liten, liten, mikroskopisk drink. Sedan är man kall förstås, men vita fingrar och allt. Läge att kliva ut ur frysboxen igen och tillbaka till hotellobbyn. Men nu är det gjort. Allt måste provas minst en gång.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *