Hur har det gått för oss med vår covid, undrar kanske ni? De sista vi skrev var att Christofer testat positivt och att vi fick ställa in resan till Baskien med 19 timmars varsel.

Covid

Christofer var febrig och sjuk ett par, tre dagar och började sedan repa sig rätt snabbt. Vi har ju hört att covid har en förmåga att återkomma med förnyad kraft just som man börjar känna sig bättre. Men om det inte blir så för Christofer, så har han helt klart kommit rätt lindrigt undan. En vanlig förkylning, helt enkelt, och inte mer än så.

Själv har jag inte ens insjuknat. Jag räknade på fingrarna och kom fram till att torsdag, Kristihimmelsfärs, då slår det till för mig. De flesta jag känner har haft 4 dagars inkubationstid.

När inga symptom uppstod, tog jag ändå ett test i lördags. Eftersom man kan ha viruset och ändå vara symptomfri. Men nej, testet var negativt.

Nu idag tisdag har det gått 9 dygn och man funderar ju lite hur många dagar man måste vänta innan man kan konstatera att man faktiskt klarade sig? Man har ju hört siffror om en möjlig inkubationstid på 2 veckor, men det är ju sånt man läser om på Folkhälsomyndighetens informationssida, har inte hört talas om så låg tid i verkligheten faktiskt? Utan det börjar faktiskt kännas som att jag inte kommer att bli sjuk.

Man måste hålla sig sysselsatt. I väntan på Covid.

Bokningar för sommaren

Sedan slog vi till på en sommarbokning också. I corona-frustrationen.

Till fjälls har vi ju vetat hela tiden att vi ska i början av augusti. Men inte vart. Plötsligt här i helgen fann jag mig själv kolla bokningsläget på Låktatjåkko fjällstation. Ni vet, den som vi har på vår svenska bucket-list.

Och så fanns det rum kvar! Galet ju, det som varit omöjligt att knipa under de senaste åren. Jag slog förstås till och bokade in oss direkt. Tog datumet för min födelsedag när jag ändå höll på. Varför inte liksom? Dessutom är det ju en dag när det alltid är bra väder.

Kan det vara så att Norrlands-bubblan har spruckit nu? Så att säga. Att haussen är över för denna gång. Svensken har återgått till att åka charter till Rhodos och till att campa på Böda strand? Efter att helt wild and crazy har provat norra Sverige en gång 2020? Mygg, knott, vildmark och engradigt mitt i sommaren är inte för alla. Nåja, inte oss emot.
– Det är ju alltid skönt med en egen kupé. Som Martin Ljung skulle ha sagt.

Låktatjåkko

 

4 Comments

  1. Skönt att ni har kryat på er!

  2. Skönt att det inte blev värre, Caminon kan ni ju ta i höst.

    • Gunilla Yourstone

      Hösten känns tyvärr uppbokad, men det ska absolut bli av så småningom.
      Och galet ju att jag inte blev sjuk. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *